Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Decoupage ragasztónál mit...

Decoupage ragasztónál mit rontottam el?

Figyelt kérdés

A hölgy a boltban azt mondta, hogy ez fedőlakként is szolgál, mert ilyen fényesre szárad. Lehet túl sokat tettem a szalvétára? Vagy túl vizes volt az ecset?

Sárga tégelyeset vettem. Leírása:

Ragasztó lakk szalvétatechnikához

Vízzel hígítható ragasztó és lakk egyben. Száradás után selyemfényű, átlátszó és vízálló.

Valaki tudna segíteni, hogy hogyan használjam?

Köszönöm!

20/L

2018. ápr. 11. 17:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad le, hogy mi a problémád?

Ha vastagon kened, akkor is átlátszóra szárad, maximum "szálas" lesz, látszanak az ecsetvonások.

Használata:

Először szétválasztod rétegekre a szalvétát (a legfelső réteg kell csak, annyira vékonyan, hogy már átlátszik a minta, szóval tényleg a leges-legfelső), körbevágod-téped a mintát, amit akarsz. Rizspapírnál ugyanez, csak ott nem kell rétegezni, az olyan vastag marad, ahogy vetted.

Bekened az adott tárgy felületét a ragasztóval. Nem kell, hogy csöpögjön, de jusson mindenhova. Rásimítod a szalvétát - középről a szélek felé haladva érdemes, hogy ne ragadjon alá buborék, gyűrődés, én ezt egy tiszta ecsettel szoktam megtenni.

Ha rajta van mindenhol a szalvéta, amit rá akartál tenni, utána még egyszer az egészet végigkened a ragasztóval, mintha lefestenéd az egész tárgyat. Ott is nyugodtan lekenheted, ahol nincs szalvéta (ha olyan mintát választottál), fényes-lakkos lesz a felület.

Annyi a lényeg, hogy nem érdemes "pacsmagolni", egy helyre sokszor visszatérni, mert attól csíkos, szálas lesz a felület, hiszen gyorsan szárad a ragasztó. Mint mikor körmöt festesz, határozott mozdulatokkal, egy vagy két rétegben. :)

2018. ápr. 11. 18:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja igen, az kimaradt, nem kell, hogy vizes legyen az ecseted, ez nem vízfesték. :)
2018. ápr. 11. 19:00
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Tényleg lemaradt a problémám: olyan ráncos volt a szalvéta a befőttes üvegen, mint egy százéves néni arca. 😀😀😀

Megpróbálom majd, ahogy te írtad.

2018. ápr. 11. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Hm, biztosan csak a legfelső réteget hámoztad le? Tényleg leheletvékony lesz, fehérnek nem is szabad rajta maradni, szinte látni kell visszásan a színét. Nekem akkor volt ilyen, mikor plusz réteg felejtődött rajta, mert a ragasztótól szétválik az utolsó makacs réteg is. :)
2018. ápr. 11. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!