Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudom kijavítani a...

Hogyan tudom kijavítani a kerékpár vázának fényezését?

Figyelt kérdés

Leszedtem egy matricát a kerékpárom vázáról és a maradék ragacsokat mosogató szivaccsal, mosogatószerrel ledörzsöltem. Sajnos nem tudtam, hogy ezzel maradandó károsodást okozok a fényezésben, mert a váz alapvetően elég fényes. Így néz ki a hiba: [link]

Hogyan tudnám kijavítani? Polírozás vagy valami újrafényezés kell? Megpróbáljam filcanyaggal és pasztával lepolírozni?

2018. ápr. 9. 12:53
 1/4 szlory ***** válasza:
A képen nem látszik igazán, sötét, de ha maradt rajta lakkréteg, akkor biztosan polírozható. De ezt tükörpolírozni kéne szerintem, azt pedig csak gyakorlottnak adnám a kezébe, sem az apparátus, sem a tapasztalat nem elhanyagolható a várható végeredmény tekintetében.
2018. ápr. 9. 15:53
 2/4 Fantom83 ***** válasza:
Vagy azt a szakaszt teljesen lecsiszolod,alapozod,és újra fested...
2018. ápr. 9. 21:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Végül megpróbálkoztam egy polírozó készlettel. A Mannol 9960 bőven kielégítő munkát végzett rajta. Egy saját mikroszálas kendővel először a nagy szemcsés pasztával políroztam le és ismételtem, kb. 8 szor, mire már alig láttam a hibát (vagy csak én tudtam, hogy ott van és már tényleg nem nagyon látszódott). A fázisok között meg a mellékelt pamut kendővel szárazra töröltem. Végül azért kipróbáltam rajta a finom szemcséset is kétszer, de már nem láttam javulást.

Szóval megoldódott a kérdés, ez lett az eredmény: [link]

2018. ápr. 11. 15:24
 4/4 szlory ***** válasza:
Egész jó lett, ügyes vagy!
2018. ápr. 12. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!