Kerékpár elektromossá alakítása lehet így?
Adott egy 910W sarokcsiszoló ami 230v működik ez kb olyan 3,9A ezt megszorzom 12v al lesz olyan 47A és ehhez vennék egy 40A kocsi aksit és még ebayről vennék egy dc motor speed controllert
több korongot tennék a flexbe összeragasztva hogy elég vastag legyen a gumihoz
kell valami elekromos átalakítás a sarokcsiszolón?
működne a dolog?
Elméletileg talán kivitelezhető, de pár dolgot nem árt átgondolni előtte.
- Ha a flexet névleges teljesítményen akarod használni, akkor nem 47A kell, hanem 75. Nem tudom a 47-et hogy hoztad ki, de P/U=I, tehát 910W/12V=75,8A
- A flexben univerzális motor van, ami igaz hogy elméletileg működik DC-ről is, a valóságban nem biztos hogy optimálisan fog róla menni. Ha PWM-es a szabályzó azt pláne nem tudom mennyire tolerálja, erről egy villamosmérnököt érdemes megkérdezni, mert egy 75A-s szabályázó annyira már nem olcsó téma.
- A flex fordulatszámát igen drasztikusan vissza kéne alapból ejteni. 40km/h sebsséget, 26"-os kereket és 115mm-es flextárcsát feltételezve, kb. 1850-et kéne forduljon a flextárcsa. Ugyebár alapból 11000-et fordul egy 115-ös kisflex.
- Akkumulátorból biztos nagyobb kell, mert ha a 40Ah-sat huzamosabb ideig terheled 75A-val azt nem fogja szeretni. Igaz hogy az indítómotor akár jóval többet is felvesz, de az rövid távú igénybevétel.
- Az összeragasztott flexkorongok rövid idő alatt szétkoptatnák a gumit, de kérdés egyáltalán össze lehetne-e megfelelően ragasztani őket. Másrészről azért a flex kis tengelycsonkjára olyan nagyon sok tárcsa azért nem megy fel.
Mint említettem, lehet hogy össze lehet tákolni ezt ebben a formában, viszont hogy használati értéke nem lesz abban biztos vagyok. Kérdés megéri-e pénzt és időt áldozni egy ilyen kísérletezgetésre?
Aki ennyire tudatlan az elektromosságban, az ne akarjon ötletelni!
Hogy gondoltad, hogy egy 230Voltra készült motort 12Voltról tudsz működtetni?
Ostoba!
Beteg gondolat!
300Watt felett már nem kerékpár, -segédmotor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!