Bevált a Paint Zoom festékszóró?
Rendkívül körülményes egy eszköz. Előzőleg megfelelően be kell hígítani a festéket, mert vagy eldugul vagy mindenfelé locsolja a festéket. A túlmelegedés még nem is akkora gond, hanem a rosszul rácsavarható festéktartó, ami a legváratlanabb pillanatban esik le.
Ma akartunk kifesteni a paintzoommal, de sajnos nem sikerült. Előkerült a jó öreg henger és azzal fél óra alatt megvolt a fürdőszoba.
Senkinek sem ajánlom, pénzkidobás. Csak egy jól megmarketingelt fos.
Én is vettem egy Paint Zoom-ot, és a letesztelése édesanyámnál volt a nagyszoba. Az igaz, hogy mindent le kell takarni, amit nem akarsz festeni, de szerintem ez logikus. Viszont nagyon jól fest, könnyű, egyszerű kezelni, és gyorsabb. mint a henger. Arról nem is beszélve, hogy a teddyhengerrel rengeteg festéket elpocsékolsz ehhez képest.
Nekem semmi bajom se volt a szeleppel, egyszer se dugult el. Jól kell higítani és kész. Én 60 másodpercre mértem, nem 130-ra. Az nem jó adat. Nem lett híg, jól takart mindenütt. Falak, plafon minden le lett festve. Most jön a mi lakásunk. Szoba, fürdőszoba, stb. Mindent ezzel fogok festeni. Nincs gondom a sarkokkal meg a szűk helyekkel, hogy nem fér oda a henger. Mindent szépen lefújok vele kevesebb festékkel, ami nem egy utolsó szempont. Szájmaszk, szemüveg ajánlott a használatakor a festékpor miatt. Eddig diszperzitre használtam, de elvileg a lakktól a 2komponensű festékig mindre jó, csak azok után azonnal elmosni.
Ami még lényeges, hogy könnyű, mert a motor külön van, nem a pisztolyon (amihez amúgy is van vállszíj). Minden műanyag, egyszerű szétszedni, kimosni.
Én nagyon örülök neki, szerintem visszahozza az árát hamar.
A festékszóró nem tudja hogy milyen anyagra priccolnak vele. :-)
Mindenesetre ne várjunk el ettől a "agyonpromocionált" ketyerétől, hogy autófényező műhelybe használható legyen.
Otthon a hátsó kertben, meg a telken lehet játszani vele, de komoly minőségű munkákra, komoly szerszám kell.
Azoknak szeretnék segíteni akik hasonló cipőben járnak mint én (mi). előrebocsátanám, hogy egyik cégnek se vagyok se alkalmazottja, se szószólója, se semmije.
Na szóval. belső festés-egész lakás. láttam a reklámot én is hittem is meg nem is de inkább nem. Bementem a jó öreg tescoba, vettem egy festékszórót 6000-ért.mindenre jó volt csak festésre nem, orrán-száján dőlt belőle a festék. Visszavisz, pénz visszaad, oké. Másnap bementem a Praktikerbe, és megvettem a Paint Zoom ikertestvérét, a poly-t egy piros dobozos szerkezetet. Hál'Istennek egy nagyon korrekt szaktanácsadót fogtam ki, mindent elmondott, pl. hogy csak különálló kompresszorost érdemes venni, mert a többi szart nem ér.(ezt én is tapasztaltam) Kifizettem érte 13.000 Ft-ot, hazahoztam. Egyelőre ott tartok hogy a mennyezetet lefújtam vele, ami ennél a szobánál 12 M2, és időben is nagyjából ennyi volt. mármint 12 perc. ja és 1 liter vízbázisú festék. és egyszerűen gyönyörű.1 rétegben. két dologra kell nagyon odafigyelni viszont: a festék sűrűségére, és a szerkezet tisztán tartására. adnak hozzá egy viszkozitásmérő-tölcsért, pofonegyszerű vele a sűrűséget eltalálni.
Most azt várom hogy a fűrészporos tapéta beszáradjon, és már állok is neki a falaknak, szerintem 45 perc alatt lehúzom a 12 négyzetméteres szobát. alig várom.
Utána nekimegyek az egész lakásnak.
Remélem tudtam segíteni azoknak akik hasonló cipőben járnak mint én pár napja. Ha valakit érdekel nagyon szívesen beszámolok a további fejleményekről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!