Hogyan lehet a mennyezetbe stabil kampót rakni?
Nos, 4 mosásnyi adag az kb 4*4kiló ami kb 16 kiló, plusz még vizes is ezért olyan 20 22 kilót kellene elviselnie, ill még a ruhaszárító tömegét.
Ha van rá lehetőség és családi ház, akkor mindenképpen az átmenő csavart jjavasolnám de ahhoz kelll egy kis szakértelem.
Ha társas vagy panel vagy bármi ilyesmi ahol van fölötte lakás, vagy tetőtér beépítés, akkor csakis tiplizés...
Ha beton a födémzet,(amit avastag vakolat miatt kétlek) akkor lehet venni speciális beton tiplit amit kifúrsz, beütöd és ha kifele akarna jönni akkor egy fémgyűrű elkezd szorulni...pontos berakási módot kérdezdd meg az eladótól vagy itt.
Ha tégla vagy fa a födém akkor a Fischer tiplit vagy hasonló rendszerű de olcsóbbat javasolnám mert az nem csak a végén nyílik szét, hanem pont középpen ezért jobban feszít...éppen ezért drágább is de kb 140ft/db egy 100mm es ipli...vakolattal mint tartó falrésszel(menyezetrésszel) nem lehet számolni...
A másik hiába csak 30 kilót kéne kibírnia azoknak a tipliknek, wöhler 3 eset(fizika) dinamikusan fel le mozgó terhelés...ezt vagy nagyon túl kell méretezni, vagy kevesebb ruhát lehet csak rápakolni.
10 es tipliből 3 centis vakolat esetén én raknék kb 8 at 10 et,azokba csavart, kampót vagy egy erős deszkát fogatnék fel velük (kb colos) és abba tenném a kampót..
sztem ez így megtartaná de nem tudom milyen vastag a vakolat.A gerendára, villanyvezetékre figyelni...
És ha esetleg kefnis a födém akkor célszerű nem szétfurkálni, különös képpen nem egy egyenesbe eső furatokkal.
remélem segítettem.
Az ilyen magas terü lakások kb 100 éve épültek. Ha jól tudom ezek fa gerendás födémmel készültek. Lehet, hogy nádpadló a plafon, ez nem tart meg semmi súlyt.
Meg kell keresni a gerendát és abba kell fúrni.
"Meg kell keresni a gerendát..."
Jó, de hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!