Egy ilyen asztal stabil? (kép)
160 széles 70 magas 60 mély
hátul a 2 "láb" 30-30centi, az oldalsók értelemszerüen 60-60
tömörfából lenne
2-3 monitor lenne rajta + ami egy gép asztalon lenni szokott, kivéve gép mert az a földön lesz
Persze, hogy stabil. A súlypontja az alátámasztási pontok téglalapján belül van. Akármit raksz rá, attól nem kell félned, hogy eldől.
Más kérdés, hogy elég erős lesz-e ahhoz, hogy elbírja a rárakott dolgokat. Az a használt fa minőségétől és vastagságától függ.
Egy potenciális próblémát látok: volr egyszer olyan asztalom ami ehez hasonlóan a szélein volt alátámasztva, és az évek folyamán egyre ívesebben megsűlyedt az asztal közepe. Mondjuk 4 év után sem volt zavaró a görbület mértéke, de látszott. Én hátul egy keresztirányú léccel alátámasztanám az asztallapot.
Nekem ilyesmi asztalom van, csak az 140 széles, és hátul nem függőlegesen, hanem vízszintesen van egy kereszt irányú léc, ami az asztal lapjától kb. középig jön le. Kb. 3. cm széles a lapja, szerintem tömör fa.
Elég sokminden van rajta. Egy lapmonitor, fax, irattároló, nyomtató, egy nehéz asztalka, ezen mindenféle dolgok, és sok irat. Nem hajlott még meg, pedig már van vagy 3 éves.
Szerintem 4-5 cm-es kereszléc simán elég. Úgy is jó, ha felülről csavarozod az asztalra.
De nem is biztos, hogy szükség van keresztlécre (pedig én javasoltam),mert hordósodáskor a bal és jobb oldali lábak kissé bedőlnének, azt meg a tekonstrukciódnál nem tudják megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!