Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy ilyen asztal stabil? (kép)

Egy ilyen asztal stabil? (kép)

Figyelt kérdés

[link]

160 széles 70 magas 60 mély

hátul a 2 "láb" 30-30centi, az oldalsók értelemszerüen 60-60

tömörfából lenne

2-3 monitor lenne rajta + ami egy gép asztalon lenni szokott, kivéve gép mert az a földön lesz

2010. szept. 9. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.,könnyen előredőlhet. Alul kellene egy polc még,és a gépet arra tenni.
2010. szept. 9. 21:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Előre? Szrem előre semmiképp, inkább hátrébb van a sulypontja és am onitrok is a 2 hátsó láb felé lennének és csak a csuklóm meg a billentyüzet a felénk nézö oldalán. Én inkább az oldalra borulástól félek.
2010. szept. 9. 22:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz alulra merevítőt,akkor a két oldalát tedd legalább 10 cm-rel bejjebb. Akkor biztosan nem fog semerre borulni,és a felső lap is stabil marad.
2010. szept. 9. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
Szerintem stabil. Mind a négy sarkán alá van ugyanis támasztva, pont mintha négy lába lenne.
2010. szept. 9. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Persze, hogy stabil. A súlypontja az alátámasztási pontok téglalapján belül van. Akármit raksz rá, attól nem kell félned, hogy eldől.

Más kérdés, hogy elég erős lesz-e ahhoz, hogy elbírja a rárakott dolgokat. Az a használt fa minőségétől és vastagságától függ.

Egy potenciális próblémát látok: volr egyszer olyan asztalom ami ehez hasonlóan a szélein volt alátámasztva, és az évek folyamán egyre ívesebben megsűlyedt az asztal közepe. Mondjuk 4 év után sem volt zavaró a görbület mértéke, de látszott. Én hátul egy keresztirányú léccel alátámasztanám az asztallapot.

2010. szept. 10. 13:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem ilyesmi asztalom van, csak az 140 széles, és hátul nem függőlegesen, hanem vízszintesen van egy kereszt irányú léc, ami az asztal lapjától kb. középig jön le. Kb. 3. cm széles a lapja, szerintem tömör fa.

Elég sokminden van rajta. Egy lapmonitor, fax, irattároló, nyomtató, egy nehéz asztalka, ezen mindenféle dolgok, és sok irat. Nem hajlott még meg, pedig már van vagy 3 éves.

2010. szept. 11. 02:24
 7/8 A kérdező kommentje:
A keresztirányu léc elég elterjedt dolog. Viszont én hátul kidugnám a lábamat az ágyra. Az ágy 55 centi magas ez 70, marad a lábamnak 15 centi ami pont elég. Dehat odateszek egy keresztlécet akkor nem lesz hely a lábamnak. Esetleg felfelé. Ez csak a hordósodást küszöbölné ki mint pl egy fali polcnál. Milyen magas keresztléc az ami már ér valamit? Ha felfele állna akkor egy picit megakadályoznál az asztalrol a dolgok lepotyogását az ágyra (közvetlenül az asztal möggöt van az.) Köszi a válaszokat!
2010. szept. 11. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem 4-5 cm-es kereszléc simán elég. Úgy is jó, ha felülről csavarozod az asztalra.

De nem is biztos, hogy szükség van keresztlécre (pedig én javasoltam),mert hordósodáskor a bal és jobb oldali lábak kissé bedőlnének, azt meg a tekonstrukciódnál nem tudják megtenni.

2010. szept. 12. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!