Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Alu vezetékek kötése mivel...

NilsHolgersson kérdése:

Alu vezetékek kötése mivel lehetséges?

Figyelt kérdés
Alu tömör vezetéket mivel tudom szétosztani, hogy kétfelé menjen. Először a wagora gondoltam, de utánaolvastam. Nem lehet aluhoz használni. A panel lakásban cserélném le a csillárkapcsolókat, de a régi kapcsolóba 3 ér megy. Kettő fázis a két billenőkapcsolóhoz, egy nulla alájuk. Az új kapcsolókban mindez párban van, fázishoz nulla, fázishoz nulla. De nekem a falból csak egy nulla jön, ezért csak az egyik lámpa ég, mert a másik billenőbe is kellene egy nulla. Gondoltam szétosztom a nullát egy wagoval, így lesz mindkét fázishoz nulla is, szépen párban. De ez nem lehetséges. Milyen lehetőségek vannak?
2018. márc. 10. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Adsz fázist ugye 2 helyre, és abból 1-1 elmenő megy a 2 csillárhoz.
2018. márc. 11. 11:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Ami a képen L van jelölve az a fázis. Azt bekötöd LB-be és egy másik alu szállal áthidalod az LA-ba. vagy fordítva. Mivel mindenhol két lyuk van, így nem kell wago vagy egyéb, hanem a kapcsolónál egy darab vezetékkel megoldható.

1A és 1B a lámpa felé megy.

2018. márc. 11. 17:30
 13/14 A kérdező kommentje:
Így már minden világos. Köszönöm a segítségeteket!
2018. márc. 11. 18:05
 14/14 anonim ***** válasza:
Érdemes alu vezetékkel áthidalni, ha már az van a házban.
2018. márc. 11. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!