Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Segítség! Mért ráz a fal?...

Segítség! Mért ráz a fal? Zsibbad a kezem tőle.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma javítgattam a hibákat a falon, épp festés előtt vagyok. Egy ponton javítottam, és megrázott a fal! A kisujjamat, de sokáig nem éreztem a kezem.

Egy konektor van ott. Olyan 5cm-re a konektortól, és ahhoz nem értem hozzá!

Légyszi segítsetek! Ez normális dolog?

Ha lefestem a környékét, nem fog már rázni?

Tudom, hülye kérdés, de nem tudom,mit csináljak vele, vagy egyáltalán normális dolog e ez.

Igen....lány vagyok :D

2010. jún. 7. 23:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Valami baj van a konvektorral vagy egy kabellel.

Nezesd meg, es addig hagyd abba a festest, mert lehet kezdheted elolrol!

2010. jún. 7. 23:58
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Akkor holnap hívom is a szerelőt! :-)

Jó éjt!

Lexi

2010. jún. 7. 23:59
 3/12 anonim ***** válasza:

bocsika a fel szememre alig latok mert megcsipett ejjel egy hangya, haha beneztem a konvektort ne haragudj.

Szoval akkor lehet zarlatos a konnektor, vagy kabel probelma.

2010. jún. 7. 23:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Es tokjo, hogy fel sem tunt!

Tehat te meg almos vagy! :D

Jo ejszakat!!!

2010. jún. 8. 00:00
 5/12 anonim ***** válasza:
Nedves a fal és a szigetelés megsérült ilyenkor áram is fogy nehogy összejöjjön egy nagy fogyasztás.
2010. jún. 8. 00:28
 6/12 anonim ***** válasza:

Első lépésként érdemes megnézetni, hogy biztonságosak-e a falban a vezetékek, mert ha ilyenek, akkor életveszélyesek lehetnek. Nekünk ilyesmi volt, csak ha tovább így hagyod, akkor lehet, hogy nem csak zsibbadni fogsz, hanem fel sem kelsz esetleg. :( (Legalábbis mi megnézettük, és nekünk ezt mondta rá a szerelő.)

És amikor festesz, kapcsold le az áramot. Ha a konnektorok le vannak szedve, akkor pedig szigszalagozd be a kábeleket. (Persze áramtalanítás után.)

2010. jún. 8. 02:53
 7/12 anonim válasza:

Villanyszerelőt kell hívni. Ezt úgy hívják hogy "kóbór áram" Lehet, hogy bontással jár, de még mindig jobb a bontás, mint a temetés.

Én szobafestő vagyok, egyszer én is így jártam. Tapaszoltam a falat, egyszer csak akkorát rázott rajtam a fal, hogy a spaklit majdnem magamba állítottam, ahogy elrántottam a kezem. Meg is szúrtam magam vele, pont szívtájékon. Mondtam is magamban,jó napom van, vagy agyonüt az áram, vagy szívenszúrom magam...

2010. jún. 8. 06:51
 8/12 ceri ***** válasza:

2 lehetőség van:

1.) víz került a konnektorba. A víz vezeti az áramot, ezért rázott meg. Óvatosabban kell eljárni. Ha közvetlen ott kell dolgoznod akkor áramtalaníts.

2.) A falban sérült szigetelésű vezeték van. Ezt mindenképp meg kell szüntetni, mert életveszélyes, és az áramszámlédat is növelheti. Régi házakban sűrün előfordul, hogy valaki kontár módon épített ki egy konnektort, vagy bármilyen elektromos vezetéket (pl. nem vagy rosszul szigetelik, nem bergmann csőbe húzzák be a vezetéket stb).

Ha nálad a 2. eset van, akkor mindenképp villanyszerelőre van szükség. Ha szedett-vedett sokféle vezeték van a lakás különbötő helyein, akkor gyanús, hogy nálad ez a helyzet, és újra kellene csináltatni az egész elektromos rendszert. Ez a lakás méretétől függően akár 100 ezres költséget is jelenthet, viszont minél előbb meg kellene csinálni, mindenképp festés előtt.

2010. jún. 8. 07:11
 9/12 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm szépen a választ!

És igazatok van, beáztunk, és az a rész is vizes. :-(

Eddig nem vettem észre, nagyon sötét a szoba, de most pont odasüt a nap, így látni a vizet.

Mindenképpen hívok szerelőt!

Köszönöm szépen mindenkinek!

2010. jún. 8. 07:30
 10/12 ceri ***** válasza:
Milyen szerelőt akarsz hívni? A beázást kell megszüntetni. Persze nem árt addig is kiiktatni azt a konnektort, míg a fal ki nem szárad.
2010. jún. 8. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!