A vasat megfogja a forrasztóón ugye?
Vascsvaarhoz kell rézkánelt forrasztanom, de fontos nagyon h meglegyen a kontakt.
Látszólag sikerült, de nagyon nem merem azért rángatni, mert nem vagyok biztos magamban h a vashoz lehet-e ...
mit mondtok?
A forrasztás nem lesz jó. Csavarozd inkább hozzá:
1 hosszú blankolás,és rácsavarozod a réz-sodratot a csavarfej alá+ 1 alátét és meghúzod,ha szükséges,+ 1 kontraanyával megerősítve
Használj valami folyatószert: forrasztó olajat, vagy forrastó zsírt!
(Nem olaj és nem zsír a neve ellenére!)
Kellően meleg legyen a vas tárgy, előbb futtasd be forrasztóónnal, a vezetéket is.
Problémamentesen megoldható.
Nekem is nemrég vashoz kellett forrasztanom: szögvas darabok belső falára kellett 3-as anyákat forrasztanom. Egy szerencsém volt, hogy vékony lemezből volt a szögvas. Mivel is ha sikerül kellőképp felmelegíteni, akkor ahhoz is ugyanúgy lehet jól forrasztani (mikor meg lettek húzva az anyába menő csavarok, akkor hamarabb ment le a csavarról a menet, mint hogy elengedett volna a forrasztás). Ha nagyobb darab vasról van szó, akkor lehet hogy a páka nem ad elég hőt, ekkor jobb lehet gázlámpával végrehajtani a dolgot.
Ha jónak látszik, szépen megfutott a csavaron az ón, akkor valószínűleg jó is lesz. De ha nem vagy biztos benne, akkor tedd próba. Maximum kell még egyet csinálnod.
csak egy 3-as kis csavar kb fél centi hosszú, de sztem nem horganyzott.
hát szutem sikerült eléggé átforrósítani, de látni nem trudom rajta h megfolyik-e mert olyan a vezeték h körbefogja a csavart. hát meglátjuk ... (sajnos csavarozni se lehet, semmi egyélb megoldás nem jut eszembe mert nincs hely, pl egy anya már nem fér rá, a vezeték is éppen csak)
"Nem lehetetlen vashoz cinnel forrasztani (láttam már ilyent), de nagyon kell érteni hozzá."
Nem kell annyira, csak általában nem az 50W-os páka tudja átmelegíteni a vasat.
Ahogy többen is írják, az a lényeg hogy tiszta legyen a felület, folyasztószer ajánlott, és a vasnak is olyan melegnek kell lenni, hogy megfusson rajta az ón.
hát sajnos nem jött össze, kuka pedig kb az egész napom ráment :(
nem ismertek olyan rugalmas vagy akár merevebb 13-14 cm hosszú és alul kb fél centi hosszan 3-as méretű csavarmenettel ellátott pálcát? mert ez így lehetetlen vállalkozás sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!