Szeretnék fa dobozt készíteni, összecsavaroztam de más megoldásra lenne szükségem, mi az?
Aki ilyet kérdez, annak nem ajánlom, hogy csapoljon, mert valami hányadék lesz a vége... használj idegencsapot, pl tiplit, esetleg lamellot(néhány kisgépkölcsönzőnél már lettam). Tiplihez elég egy fúró + D3as ragasztó ha biztosra akarsz menni mehet bele csavar is, de ha jól összeilleszted és ragasztod, akkor bőven elég a tipli.
Nem kell túlzásba vinni, elég 5-10cm-nként 1-1tipli... persze attúl függ, mekkora a doboz, ragasztó pedig jusson a teljes összeillesztendő felületre. Mikor összeszorítod a száradási időre, annyira kell szorítani, hogy kigyöngyözzön a ragasztó.
Amúgy aszalos vagyok.
Ha nem akarsz/tudsz valami profi csapolást készíteni, és nem zavar, hogy kintről csavarfejet látsz, akkor legegyszerűbb a sarkokat pozdorjacsavarral megfogatni, és kész.
Előfúrsz magmérettel, a fej helyét süllyeszted, és mehet bele a csavar. Kipróbálhatod az anyag egy darabján, lehet, hogy előfúrni sem szükséges.
Sziasztok újra! Utánanéztem a megoldásoknak amiket javasoltatok, de szeretném csavrokkal megoldani mindenképpen, nem csapolással vagy tiplivel.
Egy ilyen megoldáson gondolkodom: [link]
A bútorösszehúzó hüvely teljesen tökéletes lenne, csak az a gond, hogy 4mm-es külső hüvelyátmérővel nemlehet kapni. Az 5mm-es pedig nem megy át az L vason (amit meg 5mm-esben nem lehet kapni). Plusz a hüvely nem 18mm vagy kevesebb hosszúságú.
Úgyhogy a megoldás valószínűleg az lesz, hogy veszek 5mm-es átmérőjűt, azt lefűrészelem és a fába, illetve az L vasba kitágítom a lyukakat fúróval.
Szerintetek ez jó?
Akkor már inkább egy ilyen megoldást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!