Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Awi hegesztésnél miért történi...

Awi hegesztésnél miért történik ez?

Figyelt kérdés

A cső varrat tetején, be esik a gyök, nem lesz elég magas a varrat inkább a gyök esik be hiába tolom bele az anyagot. Mit csinálok rosszul.

Több pontba elcsúszik a kerámia a csövön. Miért?

Elég kígyó alak a varrat nem szép egyenletes.

2018. jan. 6. 15:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Először is szénacél, vagy saválló?

Másodszor amiket elmondtál, az tipikusan a kezdők, tanulók próbálkozásainak tünetei.

Lapos a varrat, túl beég az anyag: túl nagy áramerősség, esetleg nagy hézag, tompa wolfram, vagy felégett rá az anyag

Elcsúszik a kerámia a csövön, ökörhugyozás a varrat: gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás...

Tanács: jobban jársz ha keresel egy szakit, akitől veszel pár órát.

2018. jan. 6. 16:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megpróbálom ezek tudatába másképp.
2018. jan. 6. 20:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Csalni kell gyökhézaggal és orrvastagsággal, nyilván a hézag akkora kell legyen, hogy a pálca simán beleférjen, ha úgy szoktad adagolni, az orrész pedig jobb ha vastagabb felül és vékonyabb alul. Ha a szép, egyenletes lemunkálás és illesztés eredménye mindig ugyanez a hiba, akkor hatalmas előrelépés lesz egy kis korrekció.
2018. jan. 7. 00:14
 4/8 anonim ***** válasza:
44%
Hát apukám..az AWI hegesztés arról szól neked leírja itt valaki a tutit. hanem arról hogy gyakorolsz és gyakorolsz,és szép apránként mesterré válsz! A tudást nem a GYIK-on fogod meg kapni,és semmilyen más fórumon!,mert azt nem leírni kell hanem csinálni,azaz tapasztalni.Neked kell kitaposnod ezt az ösvényt,ne várd hogy leírják neked,hogy ennyi meg annyi amper,meg . Ha már tanulni akarsz..tedd azt vizuálisan,..yutyu --> weldingtipsandtricks
2018. jan. 7. 12:22
 5/8 anonim ***** válasza:
+ NEM
2018. jan. 7. 12:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagy király, azt kértem, hogy valaki tanítson meg? Kíváncsi voltam, hogy más tapasztaltabb embereknek mi a véleménye a problémáimról.
2018. jan. 7. 14:30
 7/8 anonim ***** válasza:

Így van, egy-két meglátás, más is szívott ezzel, semmi baj, ha leírjuk a megfejtést. Még csak nem is problémamegoldó készség kérdése, én is azért nyomtam vagy négy-öt kört beroskadósra, mert holtfáradt voltam a gyakorlástól, de a mesterem kiröhögött és elmondta a megfejtést, persze előtte kitért Einsteinre (ha ugyanazt csinálod és ugyanaz történik akkor min lepődsz meg ugye), meg rákérdezett, hogy szerintem miért történik... :)

Szóval van az a nehéz időszak, amikor jobb, ha szabad a gazda, aztán megy az a haladás magától tovább...

2018. jan. 7. 17:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Vastagagabb élszalaggal, kicsit kisebb hézaggal megoldódni látszik a gyök beroskadás. Remélem a többi javul a gyakorlással.
2018. jan. 8. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!