Hecht egykezes láncfűrész gázadásra tompán reagál. Mi lehet a baja?
Újra kellene szabályozni a benzin-levegő arányt.
A mai benzinek már nem olyanok, mint a 30-40 évvel ezelőttiek. 1 évig simán kitartanak, bármit állít is a szóbeszéd.
Nekem van legalább 10 benzines kisgépem, keverékkel és tiszta benzinnel működők is, soha nem szedem ki belőlük a benzint. Néha 6-8 hónap után indítom be őket, és mennek szépen, még soha nem kellett benzint cserélni.
Ha friss benzinnel nem megy, akkor akkor vidd el/vissza garanciális javításra.
3-as. Az utóbbi 15 évben forgalomba hozott gépek gépkönyvében kivétel nélkül szerepel a nem friss üzemanyag használata miatti indítási/működési zavar.
Oka:a benzin több mint 400 féle vegyületből áll. Ezek folyamatosan reakcióban vannak egymással. Idővel a benzinben a könnyen gyulladó vegyületek elbomlanak és nehezen éghető olefinek keletkeznek.
A korszerű (kertigép) motorok a környezetvédelmi előírások miatt jóval szegényebb benzin/levegő keverékkel működnek. Így a benzin minőségének kismértékű változása/romlása is teljesítmény vesztést, működési zavart okoz.
# 4
A nem friss üzemanyag nem azt jelenti, hogy nem 1 hónapos.
Hanem azt, hogy ne 3 vagy 5 éves benzinnel próbálkozzon az ember.
Féléves benzin garantáltan nem okozhat gondot. Nálam ez rendszeresen, évi több gépnél előfordul, hogy fél év (vagy még több idő) után a benne lévő benzinnel indítom be. Az 1 egész éve bekevert benzint sem szoktam kiönteni, hanem beleteszem a gépbe, és megy vele. Mindig.
Szóval ezt nem azért írom, mert ezt olvastam valahol a neten, hanem sok éves saját tapasztalat.
Talán a karburátor lehet a ludas, nem vagyok benne biztos.
Ha a gázkar meghúzásakor úgy csinál a gép, mintha befulladna a motor, akkor a karburátorral lehet a baj.
Teljes gáznál mekkora a fordulata, nyomatéka?
Ha gázadásnál van probléma, akkor miért az alapjáratot akarod eltekerni?
A H csavarral változtass a benzin-levegő arányon. (Ha azon is így van megnevezve, vagy van egyáltalán.)
De a szervizben ingyen megcsinálná szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!