Hőszigetelt faablakaimban elöregedett az ősrégi kaucsuk gumi szigetelés, így vettem szilikonosat, abból a legvastagabbat, 12 cm. Felraktam, de néhány ablakot bár be tudok csukni, mégis nehezebben, de szigetel. Csak félek, hogy szét mennek pár hónap múlva az ablakok, elvetemednek. Esetleg amik viszonylag jól zárnak, azokra rakjam vissza a régit? De azt hozzá kell tennem, hogy leginkább az ablakok oldalsó, felső részénél számít leginkább, alul azonban bár nem húz be olyan mértékben a hideg, azért érezni v mennyire. Remélem így is számít valamit.
2017. nov. 30. 00:53
1/6 anonim válasza:
Az én problémám ugyan ez. Még nem sikerült rávennem magam, hogy vegyek odavaló gumit, mert az eredeti megöregedett, megkeményedett és szétesett. (gyenge széria)
12 cm-es szilikonos szigetelést nem láttam, de nem is értem...ez a csík szélessége? Az én SOFA ablakaimban 1 cm széles speciál csíkok vannak. Nyaranta szilikonzsírozom őket, így nem öregednek olyan gyorsan.
Az ablak vasalatait tanácsos olajozni, jobban bírja a feszítést. A gumit/szivacs-csíkot a vásárlás előtt szeretném kipróbálni, mert a csík nem feszítheti a fa vázat.
2017. nov. 30. 07:12
2/6 anonim válasza:
Meg kell mérni mekkora a rés és annak megfelelő tömítést venni. Ha becsukásnál feszül, akkor a zsanér oldalán lehet túl sok a tömítés. nem túl jó, mert ez miatt máshol meg több rés lesz, idővel vetemedik az ablak.
Mérés egyszerű. Fogsz egy kis gyurma golyót és szigetelés nélküli ablak részeihez odanyomod(ablaak méretének megfelelően hosszába többet.) Ezután rácsukod az ablakot. A gyurma lapul és meglesz a hézagméreted. Ez után tudsz megfelelő vastagságú szigetelést venni.
2017. nov. 30. 07:57
3/6 A kérdező kommentje:
Bukó nyíló ablakok, így nem mérvadó a zsanér annyira talán, az a baj, hogy eddig is igen nagyok voltak a rések, igazából szigetelni szigetel a szilikon most, egyszerűen az ablakok alsó részén nem akarja kifejteni hatását, holott ott lenne a lényeg szerintem. Lehet az ablak keretet alul rá csavarozom a tokra a télre, bukón meg így is tudok szellőztetni. Bár nagy szerencsére most nem dűl az ablakokból a hideg orrán-száján, bár fölül nem megy annyi hideg, ki tudja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!