Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Állványos fúró ütésére megoldás?

Állványos fúró ütésére megoldás?

Figyelt kérdés

Vettem egy parkside állványos fúrót. Tudom nem egy minőségi gép, de nem is sokat használom, néha kell fát fúrni aminél lényeges hogy pont derékszögbe sikerüljön a furat, de ennyi, nem akartam minőségibb gépet.

Megvettem összeraktam a vészkikapcsoló egyből kiesett, de nem érdekel. működött is szépen, míg egyszercsak a tokmány úgy gondolta inkább lent marad és nem emelkedik vissza.

Szépen cserélték is, 2 hét alatt nálam volt az új masina. Ezt összeraktam, nem esett ki a "pánikgob" amit örömmel konstatáltam. félóra szívás után rájöttem hogy valamelyik kínai az egyik ékszíjtárcsában nem húzott egy csavart, és ezért nem fororg a kis dög.

Viszont üt mint állat a gép.

Nincs semmi kosz vagy bármi ami beszorulhatott volna a két kúpfelület köze, próbáltam óvatos ütögetéssel belőni, de még mindig szemmel láthatóan 1 mm üt.

Van ötlet hogy meg lehet e menteni?

(Persze nem én, valaki hozzáértőbbel csináltatnám, csak felmérném előre a helyzetet hogy egyáltalán lehet e ezzel kezdeni valamit vagy kuka a gép)

2017. nov. 27. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérj újabb cserét, hibás.

Lidl nem fog kekeckedni.

2017. nov. 27. 20:58
 2/6 Fantom83 ***** válasza:

Nekem van itthon épített oszlopos fúróm,és gyári T.I.P. márkájú is.

Szemmel láthatóan mindkettőn üt a tokmány,DE,most következik a paranormális tevékenység:

Ha minőségi fúrószárat fogok be,és nem nyomom neki fúrás közben ész nélkül ahogyan jó páran teszik,akkor a furat tényleg kerek,és nem tojás.

Ha hitvány fúrószárat,akkor nekem is üt legalább 1MM-t.

Én is fúrók fát,acélt,műanyagot,felváltva.

Ha DERÉKSZÖGES problémád van:

A tokmányba belefogsz egy teljesen hengeres egyforma átmérőjű köracélt(esztergált,köszörült tengelydarab),fogsz egy derékszögű vonalzót,és nekinyomod az egyik felét a henger palástfelületének,a másik oldalát a fúrógéped asztalához,akkor már látnod kell a fényrésből,hol és merre van az eltérés.

A gép asztalát kell döntögetned óvatosan valamelyik oldalra,jobbra,vagy balra,van rajta osztás,tudod követni mit is csinálsz.

Így lehet beállítani a derékszöget.

Remélem tudtam segíteni!

2017. nov. 28. 07:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha üt egy tokmány, nem tojás lyuk lesz, hanem nagyobb!-mivel körbe forog!

Vidd vissza, kérd vissza a pénzt és vegyél egy kicsit drágábbat, valami közép kategóriásat.

Nagy kérdés mi görve; a szár, kúp vagy a tokmány kúpja, illetve olyan szar anyagból van, hogy mire összerakták elgörbült.

2017. nov. 28. 12:07
 4/6 A kérdező kommentje:
koszobom a valaszokat! a legfobb bajom hogy mikor fémet fúrok (na jó, lebuktam azt is szoktam neha) akkor hiaba pontozom be elore, alig akarja megtalalni, ugy ugral a hegye. fafurasnal meg szinten nem lehet pontosan dolgozni. meg megprobalom az elodjenek a tokmanyat kiprobalom hatha azzal jo, vagy legalabb elfogadhato, ha nem akkor csere. milyen markat ajanlanatok ami ilyen kis munkakhoz jo de nem egetvero az ara?
2017. nov. 28. 17:20
 5/6 Fantom83 ***** válasza:
Scheppach-ot. Van egy online bolt,ahol 4 év garanciával kapod meg.
2017. nov. 29. 01:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha még garanciális, akkor kérj cserét, vagy kérdezd meg, visszaadják-e az árát.

Az is lehetséges, hogy az előző cserétől újraindult a garanciaidő. (Azt nem tudom, hogy ez kötelező-e, de az biztos, hogy egyes cégek újraindítják.)

2017. nov. 29. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!