Állványos fúró ütésére megoldás?
Vettem egy parkside állványos fúrót. Tudom nem egy minőségi gép, de nem is sokat használom, néha kell fát fúrni aminél lényeges hogy pont derékszögbe sikerüljön a furat, de ennyi, nem akartam minőségibb gépet.
Megvettem összeraktam a vészkikapcsoló egyből kiesett, de nem érdekel. működött is szépen, míg egyszercsak a tokmány úgy gondolta inkább lent marad és nem emelkedik vissza.
Szépen cserélték is, 2 hét alatt nálam volt az új masina. Ezt összeraktam, nem esett ki a "pánikgob" amit örömmel konstatáltam. félóra szívás után rájöttem hogy valamelyik kínai az egyik ékszíjtárcsában nem húzott egy csavart, és ezért nem fororg a kis dög.
Viszont üt mint állat a gép.
Nincs semmi kosz vagy bármi ami beszorulhatott volna a két kúpfelület köze, próbáltam óvatos ütögetéssel belőni, de még mindig szemmel láthatóan 1 mm üt.
Van ötlet hogy meg lehet e menteni?
(Persze nem én, valaki hozzáértőbbel csináltatnám, csak felmérném előre a helyzetet hogy egyáltalán lehet e ezzel kezdeni valamit vagy kuka a gép)
Kérj újabb cserét, hibás.
Lidl nem fog kekeckedni.
Nekem van itthon épített oszlopos fúróm,és gyári T.I.P. márkájú is.
Szemmel láthatóan mindkettőn üt a tokmány,DE,most következik a paranormális tevékenység:
Ha minőségi fúrószárat fogok be,és nem nyomom neki fúrás közben ész nélkül ahogyan jó páran teszik,akkor a furat tényleg kerek,és nem tojás.
Ha hitvány fúrószárat,akkor nekem is üt legalább 1MM-t.
Én is fúrók fát,acélt,műanyagot,felváltva.
Ha DERÉKSZÖGES problémád van:
A tokmányba belefogsz egy teljesen hengeres egyforma átmérőjű köracélt(esztergált,köszörült tengelydarab),fogsz egy derékszögű vonalzót,és nekinyomod az egyik felét a henger palástfelületének,a másik oldalát a fúrógéped asztalához,akkor már látnod kell a fényrésből,hol és merre van az eltérés.
A gép asztalát kell döntögetned óvatosan valamelyik oldalra,jobbra,vagy balra,van rajta osztás,tudod követni mit is csinálsz.
Így lehet beállítani a derékszöget.
Remélem tudtam segíteni!
Ha üt egy tokmány, nem tojás lyuk lesz, hanem nagyobb!-mivel körbe forog!
Vidd vissza, kérd vissza a pénzt és vegyél egy kicsit drágábbat, valami közép kategóriásat.
Nagy kérdés mi görve; a szár, kúp vagy a tokmány kúpja, illetve olyan szar anyagból van, hogy mire összerakták elgörbült.
Ha még garanciális, akkor kérj cserét, vagy kérdezd meg, visszaadják-e az árát.
Az is lehetséges, hogy az előző cserétől újraindult a garanciaidő. (Azt nem tudom, hogy ez kötelező-e, de az biztos, hogy egyes cégek újraindítják.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!