Normális, ha a hófehér műanyagfoglalat megbarnul az izzótól?
Figyelt kérdés
Vettem egy falilámpát, amibe a jelölés szerint 60W-os izzót lehet tenni. Nagyjából egy hete használom 60W-os hagyományos izzóval. Használat közben egy idő után nagyon enyhe égett műanyag szag van körülötte. Ma kíváncsiságból kivettem az izzót, és a fehér műanyagfoglalat széle enyhén barnás. Rábalux gyártotta, tehát nem valami kínai no name termék. Létezik, hogy a ráírják, hogy 60W-os izzóval használható, és az ilyen erősségű izzótól mégis elég a foglalat? Vagy ennyi barnulás természetes?2017. nov. 24. 19:48
1/4 anonim válasza:
Annyi barnulas szerintem termeszetes, de azert abba is gondolj bele, hogy a foglalatra az van irva max.60W. Te teljesen kimaxolod a foglalat adta lehetosegeket.
Idovel a levegoben levo piszoktol is sargulni fog az egesz.
2/4 anonim válasza:
Attól, hogy a Rábalux van feltüntetve, a gyártás történhetett Kínában is, sőt az alkatrészek is lehetnek kínaiak vagy törökök. Az, hogy mekkora teljesítményű izzólápával használhatók, sajnos csak az átmenő áram erősségére vonatkoznak (az elektromos kontaktusnál létrejövő hőfejlődés vonatkozásában és nem veszik tekintetbe az izzószál és az egész lámpa hőtermelését. Ha zárt a lámpa, akkor még a termelt hő egész is bennmarad. Az ilyen amioplaszt foglalatoknál lehet számítani idővel a foglalat megrepedezésére és szétmállására.
3/4 anonim válasza:
A szakértő válaszol:
Jó lenne megérteni, hogy szinte mindent Kínában gyártanak, függetlenül a felirattól.
Ha nem bírja el a 60 W-ot, akkor selejtes, és kötelesek visszavenni tőled.
A másik lehetőség, hogy ledes égővel használod, mert az jóval kevesebb hőt termel.
Kb. 470 Lux (avagy 6 w) feletti fog hasonlóan világítani.
A hagyományos égőtől kigyulladhat, és átterjedhet a lakásra!!
4/4 A kérdező kommentje:
Ma vettem bele ledes izzót, mert az égett műanyagnak a szagát sem bírtam. Visszacserélni sok értelme nincs, mert csak egy másik kínai vackot kapnék helyette, ezek után én már egy lámpáról sem hiszem el, ami rá van írva. A lakás amúgy nem éghet le tőle, mert nem a falban megy a vezeték, hanem konnektorba van bedugva a kábel, az első gyanús jelre kihúztam volna.
2017. nov. 25. 23:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!