Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Minden panel így kong? Zeng a...

Minden panel így kong? Zeng a fala?

Figyelt kérdés
Ha a szoba falára azt az állmennyezet hungarocellt tennék, arra tapétát, úgy festeném le, akkor az hangszigetelne valamennyire? Felfogna valamennyi rezonanciát?
2010. máj. 31. 23:17
1 2
 1/12 anonim válasza:

mi is így vagyunk, ha a 10en tüszsentenek azt is lehallom...übergáz,kispóroltak minent:S

a te megoldásod jó is meg nem is, alatta bepenészesedhet a nagy melegtől.S

2010. máj. 31. 23:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem gipszkartonnal és üveggyapottal szoktak hangszigetelni. Költséges dolog, nem tudom panelban működik-e, mert ott túlságosan sok az elemek találkozási pontja. De tudtommal általában működni szokott.
2010. jún. 1. 00:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem itt tisztázd le a kérdést, mert félreérthető.

Az a baj, hogy visszhangzik, vagy pedig a szomszédok zaja jön át?

2010. jún. 1. 00:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha üres, akkor visszhangzik minden lakás, de ha sok a bútor, a szőnyeg, a falidísz, a függöny, akkor már nem kong-bong. Azok lefogják a visszhangot.

Ha meg az a baj, hogy a szomszédok zaja jön át, akkor azt csak hangszigeteléssel tudod megoldani. A falra 1 réteg üveggyapot és arra egy réteg gipszkarton.

2010. jún. 1. 05:29
 5/12 A kérdező kommentje:
A szomszédok zaja jön át, illetve zeng a fal a dübörgésüktől. Le van szigetelve a ház kívülről (panelprogam) és olyan mintha bent tartaná a hangot mégjobban. Nem akarom magam iszonyat költségekbe verni, ezért gondoltam ezt a megoldást és nem a kőzetgyapot+gipszkarton variációt.
2010. jún. 1. 10:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Én családi házban lakok, de van olyan haverom, aki panelban, és már mondtam neki párszor, amikor ott voltam, h én nem bírnám ki ezt a folyamatos zajongást innen-onnan.....főleg, h azt hallani, ahogy egy másik lakó lehúzza a WC-t, folyatja a csapot ááá.....kimerülnék idegileg :)

Amúgy a megoldásod biztos, h valamennyire hangszigetelne, de sztem annyira minimálisan, hogy nem tesz nagy különbséget.

2010. jún. 1. 23:12
 7/12 anonim ***** válasza:
amúgy az üveggyapot persze jól hangszigetelne, de eléggé lecsökkentené a lakóteret, mivel vastag, plusz a gipszkarton .....tehát összességében néhány négyzetmétert levonhatnál, a panelok pedig általában amúgy is elég szűkösek többnyire.....
2010. jún. 1. 23:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Mivel a hangszigetelésnek csak a vastagsága okoz lakótér szűkülést (mert nem köbméterben mérünk, hanem m2-ben), ez azért nem olyan számottevő. Ha pl. 3x3 méteres a szoba, számolunk mondjuk 8 cm-es gipszkartonnal, akkor a kettő szorzata 300 x 300 cm = 90 000 cm = 9 m2. Ehelyett lesz 300 x 292 cm = 87 600 cm = 8,76 m2. Azt hiszem a hiányzó 0,24 m2 nem nagy ár egy kis csendért. Persze, ha mindkét oldalon le kell hangszigetelni, akkor 0,48 m2 lesz itt a kieső terület. Inkább a problémát az okozza, hogy a konnektorokat, villanykapcsolókat is ki kell hozni a gipszkartonon kívülre.
2010. jún. 1. 23:30
 9/12 anonim ***** válasza:
a nikecell nem hangszigetel. a kőzetgyapot a megoldás, de az is csak a hangokra, a rezgésekből adódó problémára nem.
2010. jún. 2. 07:36
 10/12 A kérdező kommentje:
És a rezgésre nincs megoldás? Engem ez a kongás zavar nagyon, az meg a rezgéstől van ugye?
2010. jún. 2. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!