Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyire éri meg a 30cm-es...

Mennyire éri meg a 30cm-es kétszintes téglaházat kivülről szigetlni? Megtérül -e valaha? érdemes kiadni csak a szigetelésre kb 500eft-ot?

Figyelt kérdés
nemcsak gázfütés hanem vegyes tüzelés is van nálunk.
2010. máj. 29. 15:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Hát igen, szigetelni drága dolog. De a fűtést fizetni is drága dolog! Én úgy döntöttem, inkább szigeteléskor fizetek sokat, utána életem végéig meg keveset. Persze, hogy megtérül! Hogy mikor, az nagyban függ a helyi specialitásoktól, és a prognosztizált energiaáraktól. Én szkeptikus voltam a gázárral kapcsolatban, igazam lett.

Szóval szerintem ha van pénzed, azt szigetelésbe a legérdemesebb befektetni... Lehet, hogy más szerint nem. Mindenkinek igaza van.

Irreális 30ezres voltam.. ;)

2010. máj. 30. 20:52
 22/25 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már had fizessen már olyan jól megszokta.
2010. máj. 31. 10:43
 23/25 anonim ***** válasza:
tehát szigetelés anyag 600e + munkadíj+ nyílászárók+ födém+lábazatszigetelés+légcserélő=vagy nem mered kimondani a végösszeget mert akkora hogy a ház nem ér annyit, vagy kamuzol, öcsém.
2010. máj. 31. 12:27
 24/25 A kérdező kommentje:
lényeg a lényeg hogy kb 12-15 év alatt megtérül(?) az 1.5 milliós beruházás.
2010. máj. 31. 15:43
 25/25 anonim válasza:
A Passzív házak 15-25 milliótól kezdődnek és tényleg nem nagyon kell fűteni benne még -20C-ban sem mivel a hővisszanyerő a kidobott levegő hőtartalmát átadja a beszivott friss levegőnek nem beszélve arról hogy egészséges mivel por,pollen,baktérium mentes a ház , még az ajtón se jön be a por mert a légcserélő végett enyhe túlnyomás van a lakásban tehát ha kinyitod az ajtót nem befele áramlik a levegő, inkább kifele van egy kis huzat... én ilyeneket építek... Amúgy a kérdésre visszatérve, én azt ajánlom hogy ne csak a házat szigeteld körbe hanem a födémet is és a padlót is... mivel a meleg felfele száll és ott megy el a legtöbb energia... üdv
2010. jún. 5. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!