Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyire éri meg a 30cm-es...

Mennyire éri meg a 30cm-es kétszintes téglaházat kivülről szigetlni? Megtérül -e valaha? érdemes kiadni csak a szigetelésre kb 500eft-ot?

Figyelt kérdés
nemcsak gázfütés hanem vegyes tüzelés is van nálunk.
2010. máj. 29. 15:09
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
és amiket leirtál,hány milliobol jön ki a szig. ára? utólagos szigetelésről beszélek.
2010. máj. 30. 13:32
 12/25 anonim ***** válasza:

Te ha látod, akkor sem hiszed, ugye?

Az öreg székely bácsi felmegy Pestre az állatkertbe, hogy életében legalább egyszer lássa azt. Nagyon tetszik neki, sorra nézi az állatokat: a majmokat, a tigriseket, struccokat, stb. Odaér a zsiráfok kifutójához. Nézi a zsiráfot, nézi, csóválja a fejét. Már vagy egy órája bámulja tátott szájjal, mire hitetlenkedve csak ennyit tud mondani:

- Márpedig ilyen állat nincs!!!

Szóval azon kívül, hogy még nem hallották ilyenről, milyen érvet tudsz felhozni arra, hogy miért nem lehet ilyen alacsony a fűtésköltség?

Amúgy én 300m2nyi falat szigeteltem, a szigetelőanyag-költség erre ~600eFt volt.

2010. máj. 30. 13:51
 13/25 A kérdező kommentje:
a vicc jo volt. nemvéletlen irtam oda a vegyeskazánt. szignélkül 23 fok. sziggel 28-30. nekem nem kell 28 fok. igy is megérheti?
2010. máj. 30. 16:57
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem lesz 28 fok, ha nem fűtesz annyit. Nekem kandallóm van. Enyhébb napokon a gyújtóson kívül 3 kis hasáb ment le, kemény hidegekben egy vödörnyi fa. (Kb 10 hasáb). Kezd hihető lenni a 30ezer? :)
2010. máj. 30. 17:04
 15/25 anonim ***** válasza:
600e ből 300m2:2000/m2, ez rendszerben egy 5 cm nikecell szigetelés lehet.emellet nepi egy vödör fa, kandallóba: kamuzol,öcsém!!!
2010. máj. 30. 19:08
 16/25 anonim ***** válasza:
ja persze igaz lehet, ha neked elég a +5 fok
2010. máj. 30. 19:09
 17/25 anonim ***** válasza:

"600e ből 300m2:2000/m2, ez rendszerben egy 5 cm nikecell szigetelés lehet.emellet nepi egy vödör fa, kandallóba: kamuzol,öcsém!!!"

KI MONDTA, HOGY RENDSZERBEN? MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! ÍGY MÁR ÉRTED? Olvasási nehézségekkel küzdők kérem kíméljenek!

2010. máj. 30. 19:29
 18/25 anonim válasza:

szia

nem olvastam végig az eddigi kommentelőket, és a viccet sem.

nekünk utólagos hőszigetelésünk van részben tégla részben vályogházra, legvastagabb 8cm + a speciális vakolat, és van egy kályhánk - ez nem vegyes tüzelés.

a gázáremelkedéseket, csökkenéseket nehéz becsülni, tehát a fiskális megtérülését így nem tudom megítélni, mi a döntés előtt 10 évet kalkuláltunk. amit tudok nyilatkozni szomszédok, ismerősök hasonló 100 nm ház köbméterfogyasztásához képest, kb. 30%-kal kevesebb a mienk. amennyiben 15 fok van kint, nekünk elég a kályha, tehát nem megy a kazán. sokkal lassabban hűl ki a lakás és sokkal lassabban is melegszik fel. a klímán történő spórolást mi nem számítottuk bele a megtérülésbe, de ez is lehet egy szempont. Magyarán nemcsak a hideg ellen, de a meleg ellen is jó a hőszigeletelés. Nemcsak a házunkat szigeteltük le, hanem a férjem műhelyét is, ahol csak vegyestüzelésű kazán van. itt nem annyira rózsás a helyzet. vegyestüzeléssel elérhető hőfok kb. 15-18 fok, ami nem túl sok, viszont fahulledékkal fűt. ha még kell konkrétum - gázfogyasztás statisztika kérlek írj privátot. szerintem megéri, mert nem tudhatjuk, hogy menniy lesz a gáz ára.

2010. máj. 30. 19:31
 19/25 anonim válasza:
most, hogy végigolvastam a kommenteket, "Irreális" kommentelőnek abban igaza van, hogy utólagos szigeteléssel is el lehet érni majdnem passzív ház jellegű házat, majdnem passzív ház jellegű fogyasztással. az ő fogyasztása - szezon 30e - már-már passzív ház. de az a beruházás nem 500e Ft. ott már valóban ablakot kell cserélni, ajtókat kell cserélni, tető szigetelést kell cserélni, stb. valószínűleg hőkamerás vizsgálattal még ezután is kimutatható "hőszivárgás". nem irreális amit ír, bár nekünk földi halandóknak, akik kisgyerekre fűtenek, talán kissé elrugaszkodott.
2010. máj. 30. 19:44
 20/25 A kérdező kommentje:
igen ám hogy 2000ft/nm a szig anyag ára. no de mennyi a munkadíj? 2500ft/nm+állványozás. ugy már 1.5 misi a vége minyimum.
2010. máj. 30. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!