Mennyire éri meg a 30cm-es kétszintes téglaházat kivülről szigetlni? Megtérül -e valaha? érdemes kiadni csak a szigetelésre kb 500eft-ot?
Te ha látod, akkor sem hiszed, ugye?
Az öreg székely bácsi felmegy Pestre az állatkertbe, hogy életében legalább egyszer lássa azt. Nagyon tetszik neki, sorra nézi az állatokat: a majmokat, a tigriseket, struccokat, stb. Odaér a zsiráfok kifutójához. Nézi a zsiráfot, nézi, csóválja a fejét. Már vagy egy órája bámulja tátott szájjal, mire hitetlenkedve csak ennyit tud mondani:
- Márpedig ilyen állat nincs!!!
Szóval azon kívül, hogy még nem hallották ilyenről, milyen érvet tudsz felhozni arra, hogy miért nem lehet ilyen alacsony a fűtésköltség?
Amúgy én 300m2nyi falat szigeteltem, a szigetelőanyag-költség erre ~600eFt volt.
"600e ből 300m2:2000/m2, ez rendszerben egy 5 cm nikecell szigetelés lehet.emellet nepi egy vödör fa, kandallóba: kamuzol,öcsém!!!"
KI MONDTA, HOGY RENDSZERBEN? MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! MONDOM A SZIGETELŐANYAG ÁRA! ÍGY MÁR ÉRTED? Olvasási nehézségekkel küzdők kérem kíméljenek!
szia
nem olvastam végig az eddigi kommentelőket, és a viccet sem.
nekünk utólagos hőszigetelésünk van részben tégla részben vályogházra, legvastagabb 8cm + a speciális vakolat, és van egy kályhánk - ez nem vegyes tüzelés.
a gázáremelkedéseket, csökkenéseket nehéz becsülni, tehát a fiskális megtérülését így nem tudom megítélni, mi a döntés előtt 10 évet kalkuláltunk. amit tudok nyilatkozni szomszédok, ismerősök hasonló 100 nm ház köbméterfogyasztásához képest, kb. 30%-kal kevesebb a mienk. amennyiben 15 fok van kint, nekünk elég a kályha, tehát nem megy a kazán. sokkal lassabban hűl ki a lakás és sokkal lassabban is melegszik fel. a klímán történő spórolást mi nem számítottuk bele a megtérülésbe, de ez is lehet egy szempont. Magyarán nemcsak a hideg ellen, de a meleg ellen is jó a hőszigeletelés. Nemcsak a házunkat szigeteltük le, hanem a férjem műhelyét is, ahol csak vegyestüzelésű kazán van. itt nem annyira rózsás a helyzet. vegyestüzeléssel elérhető hőfok kb. 15-18 fok, ami nem túl sok, viszont fahulledékkal fűt. ha még kell konkrétum - gázfogyasztás statisztika kérlek írj privátot. szerintem megéri, mert nem tudhatjuk, hogy menniy lesz a gáz ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!