Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik rönkhasitót lenne...

Melyik rönkhasitót lenne érdemes választani?

Figyelt kérdés

Erdészeti méterfát szeretnék hasogatni vele.Cser, Tölgy

Hecht 6100 : 10T nyomóerő, láttam élőben is egy ismerősnél,elégedett vele. Annyi problémám van vele, hogy magasra kell emelni a méteres farönköt.

Lehet hozzá venni szélesitő éket és 4es éket

Ha mégis ezt venném akkor leásnám a földbe,hogy ne kelljen akkorát emelni. (komolyan)

[link]

Güde DHH 1050/10 TP

Egy kolegámnak van, dicséri, de ennél is magasra kell emelni a fát.

[link]

SCHEPPACH HL 1010 10T nyomóerő , alacsony talpazat, viszont nem tudom mennyire megbízható és hogy tartozék kapható hozzá vagy sem pl.: szélesebb ék vagypedig 4es ék.

[link]

Vélemény?

2017. okt. 13. 22:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyire szükséges a négyes ék neked lehet arra hegeszteni is utólag. Itt nem kell emelni a rönköt ha neked ez fonto ezt vedd. Egyébként nem bonyolult szerkezetek. Szinte mindbe ugyan az van. Vagy hasonló. Én ahol vettem a hasítóm az illető szépséghibás és dobozsérülteket árult. Ilyen olyan fantázia névvel ellátva. Kérdeztem mi a külömbség azt mondta az egyik zöld másik szürke a harmadik meg fekete. Egyébként teljesen ugyan az.
2017. okt. 14. 08:01
 2/2 anonim válasza:
Szia szerintem kupos hasítót èrdemes 2 bekezdèses menettel a hegye olyan legyen mint egy fúrónak.Ez már az egybekezdèses menettel ellentètben nem csavarodik nem törik elegendö hozzá egy 2kw motor. Igazából neten körül tudsz nèzni hogyan is nèz ki a dolog űzem közben.Az ismerösöm pl simán a villanymotor tengelyère vágott menetet ès erre tekerte fel a hegyet a motort egy zártszelvènyböl hegesztett asztalra csavarozta a hegy alatt pedig sima laposvasból hegesztett èket rögzített ami a szèthasatt fát jobban szètnyitja.Igazából a hegy beszerzèse vagy elkèszítèse nagyobb feladat ha nincs esztergályos ismerösöd.
2017. okt. 16. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!