Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Indukciós hevítő működése?

Indukciós hevítő működése?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne otthon apróbb dolgokhoz egy kis indukciós hevítőre.

Kínából lehet rendelni, hobbi elektronikusok pakolják össze, és azt olvastam egy régebbi magyar fórumon hogy még hajlandóak működni is.

Én az elektronikához egyáltalán nem értek, ez a fekete pontom, minden másba ha kell beletanulok, de ebben elbuktam.

Szóval az alábbi linken látható gépeket (ahogy nézem kb egy kaptafa) hogy kell üzembe helyezni?

Nem nagyon látok a képeken villás dugót, hogy simán bekössem hálózatba és működik, ennél tovább meg nem terjedt a "tudományom"

Tud valaki segíteni?

Illetve ha választok ez a sok ebayes csoda közül, milyen adatokat figyeljek?

[link]

[link]

#elektronika #indukció #indukciós hevítés
2017. szept. 27. 14:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

[link]

itt középen a panelon van egy fekete csatlakozó, onnan kapja az áramot. Ennek leírás szerint 12-48V között kell lennie, viszont ez nem jelenti azt, hogy változtatnod kell. Ezt csak azért írom, mert amit linkeltél elsőnek az egy feszültség átalakító, így az nem feltétlen kell ehhez. Vagy más felhasználásra szánod?

Egyébként ennél a feszültség átalakítónál is ilyen csatlakozók vannak: [link]

Ezekbe közvetlen beköthetőek a réz vezetékek.

2017. szept. 27. 15:19
 2/14 A kérdező kommentje:

az elsőnek rossz linket küldtem, köszönöm hogy szóltál!

Tehát, leegyszerűsítve az én szintemre, egy régi telefontöltő traszformálja alapból a hálózati 220 V ot 12 re, annak a két vezetékét bekötöm a feszültségcsatlakozóba, és kész, működik.

Gondolom ha 48 V ot kap, akkor jobban teljesít.

2017. szept. 27. 16:54
 3/14 anonim ***** válasza:

Majdnem, a telefontöltővel egy baj van, hogy nagyon kicsi áramot ad le.

Mivel az van odaírva, hogy maximum 20 Ampert vesz fel, így gondolom igen, kisebb feszültségen kisebb teljesítményt ad le.

Neked tápegységnek valami ilyesmi kellene: [link]

Nem pont ez, szerintem lehet egy picit olcsóbban is találni, de nagyságrendileg 20$ összeg körül van. (Olcsóbban is meg lehet úszni. Jófogáson, Hardveraprón és hasonló helyeken lehet venni számítógép tápegységeket már 3-4 ezerért is és azok is (valószínűleg) leadnak 20 Ampert a 12 Voltos águkon.)

Ha meg szükséged lenne a nagyobb teljesítményre, akkor 48 Volt körülről kellene meghajtani, az viszont már húzós anyagilag. Ebben az esetben már megérné otthon építeni egy ilyen tápegységet.

2017. szept. 27. 18:02
 4/14 bamboochatheone ***** válasza:
Ehhez a hevítőhöz rengeteg áram kell. 24 volt/20 amperes(480W) tápegységgel elég gyengén hevített még, de amikor rá lett kötve a 48V/21A(1000W) tápegység na akkor indult be igazán bár akkor már kell a vízhűtés a hevítőtekercsbe. A 480W-os teljesítmény maximum ilyen 1-2 mm-res átmérőjű vas/acél dolgok hevítésre elég.
2017. szept. 27. 19:51
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Lesz még egy hülye kérdésem, kocsi akkumulátor töltővel működhet esetleg?

2017. szept. 27. 20:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Próbálnám minimálból kihozni a dolgot, ritkán kell de akkor meg nagyon.
2017. szept. 27. 20:21
 7/14 bamboochatheone ***** válasza:
Két autóakksi sorosan kötve(24V-os rendszerként) működhet. 12V nagyon kevés sajnos :(
2017. szept. 27. 21:40
 8/14 A kérdező kommentje:
autóaksi töltő van vagy 4-5 elfekvőben. Akkor ha 4 et sorosan kötök az együtt elvileg 48 V az még jó?
2017. szept. 27. 22:16
 9/14 anonim ***** válasza:

Ritka (vagy inkább drága) az olyan akkumulátortöltő, ami le tud adni 20 Ampert. Valami ilyesmire lenne szükséged: [link]

Ezek a fajták le tudnak valószínűleg adni annyit (ez konkrétan 30A-t is). És nem is kellene 4 darabot sorba kötnöd, mert az aksik sem 12 Voltosak így ezek sem annyival töltenek, hanem inkább 14,2-14,4 körül.

2017. szept. 28. 07:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Ezt megtudnád esetleg mondani milyen néven találom?
2017. szept. 28. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!