Tengelyre rárohadt csövet hogy lehet leszedni?
Rotációs kapa tengelyére az egyik belső kapatag rá van rozsdásodva.
Végére állítva nyomtam bele rozsdaoldó spray-t többször is egy éjszakára, de nem tud belefolyni.
Melegítettem gázlámpával, így ütlegeltem 2 kilós kalapáccsal sínre téve (összefelé, mert még van helye mozogni), de így is csak azt értem el, hogy 1 mm-t összébb ment. Azt hittem, így majd bele tud folyni a rozsdaoldó, de hiába állt rajta egész éjszaka, csak további 1 mm-t sikerült összeütni. Még egy éjszaka rozsdaoldóban, de most már melegítéssel se moccant.
Kifelé ütni nehezebb lenne, mert a bronzkerék miatt nem tudom satuba fogni rendesen.
További ötletek? Azon kívül, hogy vigyem el a MÉH-be?
Flex-szel vágd végig finoman a csövet, úgy, hogy a tengelybe lehetőleg csak nagyon kicsit karmolj bele vele. Óvatosan, apránként, gyakran megállva megnézni, hogy mennyire mély a vágás.
Ha végigvágtad, akkor már a vágatba egy pajszer végét beleakasztva, csavaró mozdulattal szét tudod tágítani a csőmaradványt.
A kések nem melegedtek át annyira, tudtam ezeknél fogva tartani őket.
Ha a 2 kilós kalapács nem tudta megmozdítani, akkor a csapágylehúzót kár lenne eltörni. (Meg a kapatagot is.)
Még ezen a végigvágáson gondolkodom. Ha nem feszegetem, csak végigvágom, akkor le lehetne szedni, a rozsda által megkívánt mértékben szét tudna nyílni leszedéskor. Csak az a kérdés, hogy mennyire tudnám használható állapotba visszaállítani.
Egy másik probléma, hogy ennél a típusnál nem csak 4 ponton van odapöccintve a késeket tartó lemez, hanem körben oda van hegesztve, tehát ezt is el kell vágni. Vagy le is kell szedni valahogy, mert annyira merevíti a csövet, hogy nem tud szétnyílni.
De azért lehet, hogy ez lesz, köszi az ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!