Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mennyibe kerül egy aksitöltés?

Mennyibe kerül egy aksitöltés?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy egy koppra leürült 30 Ah-s akkumulátor teljes feltöltése forintban hogy fest. Most ne foglalkozzunk olyan kicsinyes dolgokkal, hogy az aksit nem egészséges teljesen leszívni, csak kérdésre koncentráljunk, ha kérhetem.

2017. aug. 6. 22:34
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Ezt senki nem fogja tudni forintba megmondami neked,mert rengeteg tènyező van amit te sem meg más sem tud megmondani

Pl:milyen töltövel,mennyi ideig kell töltened hogy teljes legyen a töltötsèg,milyen az aksi állapota..stb-stb.

2017. aug. 6. 23:27
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Előzőnek igaza van...én azt mondanám,hogy fillérek(pár forint lehet).

Csak gondolj bele! Egy ezer wattos fogyasztó folyamatos,10 órás üzem alatt eszik(1 kwh)40~45 ft-ot.

A laptopom(65~70w) ennyi idő alatt kb.3(!)-t.

2017. aug. 7. 07:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

" Egy ezer wattos fogyasztó folyamatos,10 órás üzem alatt eszik(1 kwh)40~45 ft-ot. "

És ez hogy jött ki?

Csak mert 1 kW * 10 h az nálam 10 kWh, ami inkább 450 Ft.

A kérdésre egy nagyon durva becslés:

Ha mondjuk 2 A-rel töltöd mondjuk 15 órán keresztül, akkor az 14V * 2A * 15h = 420 Wh = 0,42 kWh = ~20 Ft

+ a veszteség.

2017. aug. 7. 08:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi. Én is hasonlóképpen számoltam, de irreálisan alacsonynak találtam, és ezért kérdeztem rá. Ment a zöld pracli.
2017. aug. 7. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!