Fűkaszámban szeretném a dugattyút 180fokkal elforgatni, mert gyárilag rosszul van benne. Melyik tömítést kell feltétlenül cserélnem?
Szóval adott egy MTD fűkasza, amiben gyárilag (!) 180fokkal elfordítva van a dugattyú benne (a dugó tetején lévő nyil a szivó oldal felé mutat). A fűkaszában nincs sok "km" (üzemóra), még szinte bejáratós.
Melyik tömítést kell cserélnem feltéltenül? Esetleg ha roncsolás nélkül lejön az összes, akkor mindent visszatehetem?
köszi előre is
mielőtt elforgatod, nézd meg hogy a gyűrűk nem e fognak bele akadni valamelyik felömlőbe.
az mtd is olcsó kínai vacak alkatrészekből készül, a dugattyú és a henger is biztos más gyártótól származik.
szóval lehet így a jó, ahogy van.
mondjuk azt nem értem, hogy ha még "bejáratós" akkor minek kellett szétszedni?
szerezz be egy tömítéskészletet, abban minden benne van.
pár ezer forintos tétel.
Nem szedtem (még) szét. Más "szak"-fórumon már írták ezt a kis apróságot. Ha a gyertyát kiszedem, be lehet a dugót olyan helyzetbe állítani, hogy lehessen látni a nyilacskát.
Szezon után gondoltam, majd belenézek...
Ha gyűrű nincs törve,nem akadnak a hengernyílásaiban,akkor nem kell fordítani se hová,mert vszínűen jól van beszerelve,csak a nyíl van rossz irányban a dugón.
Egy hengertalp tömítés kell hozzá,ami rajzlapból,füzetborítóból kivágható semmi perc alatt.
A hengert lehúzva az könnyen ellenőrizhető,hogy tényleg rossz a beszerelés,de akkor tört és végig is húzta a hengerfalat valamelyik gyűrű.
Egy gyűrű még simán tömít annyira,hogy beindul könnyen és dolgozik is a gép,de te nem veszed észre a teljesítmény csökkenést,ha még nem dolgoztál előtte ilyen,vagy ezzel a géppel.
Kompresszió 9bar körül van, így gyanítom, hogy még mindkettő gyűrű ép és a helyén is van. :)
Nyugodt akkor lennék, ha látnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!