Négyzetméter számolásnál pontosan hogy van ez?
Lehet tudatlannak fogok tűnni, meg stb..., csak tisztába szeretnék lenni vele.
Azt tudom, hogy hosszúság szorozva magassággal; de utána az lenne a kérdés, hogy:
Megmérem a falak hosszát aztán összeadom őket és utána szorzom be a magassággal?
Példa:
1 fal:
H: 4 m
M: 2 m
2 fal:
H: 3 m
3 fal:
4 fal:
4+4+3+3 = 14 m2
14x2 = 28 m2
Vagy Megmérem a falak hosszát egyesével azt szorzom be a magassággal és utána szorzok rá annyit amennyi van az adott falból azonosan, végén pedig összeadom?
Példa:
1 fal:
2 fal:
3 fal:
4 fal:
4x2 = 8 m2 8x2 = 16 m2
3x2 = 6 m2 6x2 = 12 m2
16+12 = 28 m2
Végül is mindkét műveletnél ennyi jön ki, annyi, hogy az ablakokat meg ajtót nem vettem figyelembe, mert ugyebár azt még le kéne vonni meg stb... Most nézzetek h*lyének meg biztos jönnek a kommentek, hogy menj vissza általános iskolába stb... Csak választ szeretnék kapni, hogy így jól számolom e a négyzetmétert?
Négyzetméternél legjobb tudomásom szerint csak az alapterületet nézik, a belmagasság mellékes. Illetve lakás szempontjából nem mellékes, de az nem négyzetméter. :)
A csak a területet akarod kiszámolni, akkor magasság nem kell, csak a szobák szélessége-hosszúsága.
Tehát a példában téglalap alakú szobáról van szó, 3*4=12 nm az alapterülete.
Ha magasságot is néznek, az matematikai viszonylatban már köbméter. De ha neten, pl. albérlet hirdetésnél olvasnál erről a szobáról, ott 12 nm-nek lenne írva.
Négyzet méter számítás: oldal x oldal
Köbméter számítás: oldal x oldal x magasság
#5 Fényt gyújtottál setét elmémben, köszönöm :D
Vagy ötször olvastam el a kérdést, hogy a négyzetméterhez miért kellenek a falak meg az ablakok, és miért helyeselnek a válaszolók, ennyire csak nem vagyok ostoba... Így már minden világos. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!