3.5 méter átmérőjű teljesen süllyesztett medence fölé rakott félgömb kupola felülete hány négyzetméter, ha 10-10cm ráhagyással ~3.7 méter átmérőjűre készíteném az alját?
A gömb felszíne: [link]
Felszín 4pi szer r négyzet,
Tehát:
4x3,14x3,7négyzettel = 4x3,14x13,69=12,56x13,69=171,9464 négyzetméter
De mivel csak félgömbről van szó, akkor ezt elosztod 2-vel, így 171,9464/2=85,97, tehát 86 négyzetméter.
Számolj utána, nehogy tévedtem volna!
Köszönöm az elsőnek is, válaszom, hogy igen, be tudom helyettesíteni, meg is tettem. Elég furcsa volt kint állni a mindössze 3.5 méteres kör alakú medence előtt és azon elmélkedni, hogy közel 100 négyzetméter fóliára lesz szükségem betakarni, illetve a görbület miatt még többre. Valamiért úgy éreztem, hogy rosszul számolok, ezért tettem fel a kérdést.
A másodiknak is köszönöm szépen a választ, akkor valóban közel 100 négyzetméter fóliát kell rátenni... Mondjuk ha nem félgömböt tervezek, csak szeletet, akkor kevesebb kell rá, de a 2.5 méter belmagasság talán szükséges mindenképpen...
"Felszín 4pi szer r négyzet,
Tehát:
4x3,14x3,7négyzettel"
Már bocsi, de a kérdésben a 3,7m az átmérő (d), a sugár (r) csak a fele 1,85.
2. vagyok.
Elnézést, valóban tévedtem! Köszönöm, hogy mások is utánaszámoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!