Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mire való az 1cm hungarocell?

Mire való az 1cm hungarocell?

Figyelt kérdés

Facebookon írogattam burkolókkal és olyan logikájuk van amit nem értek. Ha 1cm hungarocellt építek be olyan rossz hőszigetelést kapok hogy rosszabb a vakolatnál 8cm alatt nem érdemes beépíteni a falba de ha +1cm vakolatot húzok fel az jobb mint a 8cm hungarocell a 3cm vakolattal.

Értem hogy a 8cm hungarocell burkolatnak van kitalálva hőszigetelés szempontjából, de ha ennyire rossz az 1cm hungarocell miért árusítják mint szigetelő anyag. És miért mondja rá az eladó a boltban hogy ez a fajta 25%-al rosszabb szigetelő mint a 8cm-es.

Tehát hazudik a boltos amikor azt állítja hogy az 1cm hungarocell szigetelő anyag és meggyőztek a facebookos troll szakemberek hogy ne használjam de ebből kifolyólag akkor mire való az 1cm hungarocell?

2017. júl. 17. 09:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#3-as vagyok.

Dehogy vesztünk össze. Legalábbis én nem, senkivel :)

#7-es, valószínűleg igazad van, az akkori kőművesek mondták ezt. Viszont apukám vastagabb "hungarocellt" szeretett volna feltenni, arra válaszolták ezt a "10 cm téglafal" szöveget.

Na mindegy, nálunk (még itthon élek) azóta is 5 cm szigetelés van. Bocsi a "hungarocell" megnevezésért, én, mint hozzá nem értő tökéletesen meg vagyok ezzel is elégedve :D

2017. júl. 18. 21:33
 12/13 anonim ***** válasza:

hmm nekem sem tűnik úgy, hogy bárki is összeveszett volna a válaszolókkal...:)

az általában nem ilyen lájtos formában történne itt a gyiken.

egyébként nem kötözködés miatt emeltem ki a hungarocell -t.

régen tényleg így hívták mivel ilyen márkanéven kezdték el forgalmazni, aztán rajtamaradt a köznyelvben.

hungaro -mint magyar, cell -mint szerkezetre utalás (sejtszerkezet)

emlegették nikecell néven is.

az is csupán csak a márkanév volt, nike -a fűzfői nitro-kémia gyárból ered.

2017. júl. 18. 22:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem se veszetünk össze.

Az eredeti hungarocell még az "őskorban" nem volt az igazi. Több helyen találkoztam a hiányával. A panelből (házgyári) szò szerint szublimált.

2017. júl. 18. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!