Mire való az 1cm hungarocell?
Facebookon írogattam burkolókkal és olyan logikájuk van amit nem értek. Ha 1cm hungarocellt építek be olyan rossz hőszigetelést kapok hogy rosszabb a vakolatnál 8cm alatt nem érdemes beépíteni a falba de ha +1cm vakolatot húzok fel az jobb mint a 8cm hungarocell a 3cm vakolattal.
Értem hogy a 8cm hungarocell burkolatnak van kitalálva hőszigetelés szempontjából, de ha ennyire rossz az 1cm hungarocell miért árusítják mint szigetelő anyag. És miért mondja rá az eladó a boltban hogy ez a fajta 25%-al rosszabb szigetelő mint a 8cm-es.
Tehát hazudik a boltos amikor azt állítja hogy az 1cm hungarocell szigetelő anyag és meggyőztek a facebookos troll szakemberek hogy ne használjam de ebből kifolyólag akkor mire való az 1cm hungarocell?
#3-as vagyok.
Dehogy vesztünk össze. Legalábbis én nem, senkivel :)
#7-es, valószínűleg igazad van, az akkori kőművesek mondták ezt. Viszont apukám vastagabb "hungarocellt" szeretett volna feltenni, arra válaszolták ezt a "10 cm téglafal" szöveget.
Na mindegy, nálunk (még itthon élek) azóta is 5 cm szigetelés van. Bocsi a "hungarocell" megnevezésért, én, mint hozzá nem értő tökéletesen meg vagyok ezzel is elégedve :D
hmm nekem sem tűnik úgy, hogy bárki is összeveszett volna a válaszolókkal...:)
az általában nem ilyen lájtos formában történne itt a gyiken.
egyébként nem kötözködés miatt emeltem ki a hungarocell -t.
régen tényleg így hívták mivel ilyen márkanéven kezdték el forgalmazni, aztán rajtamaradt a köznyelvben.
hungaro -mint magyar, cell -mint szerkezetre utalás (sejtszerkezet)
emlegették nikecell néven is.
az is csupán csak a márkanév volt, nike -a fűzfői nitro-kémia gyárból ered.
Szerintem se veszetünk össze.
Az eredeti hungarocell még az "őskorban" nem volt az igazi. Több helyen találkoztam a hiányával. A panelből (házgyári) szò szerint szublimált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!