Mire való az 1cm hungarocell?
Facebookon írogattam burkolókkal és olyan logikájuk van amit nem értek. Ha 1cm hungarocellt építek be olyan rossz hőszigetelést kapok hogy rosszabb a vakolatnál 8cm alatt nem érdemes beépíteni a falba de ha +1cm vakolatot húzok fel az jobb mint a 8cm hungarocell a 3cm vakolattal.
Értem hogy a 8cm hungarocell burkolatnak van kitalálva hőszigetelés szempontjából, de ha ennyire rossz az 1cm hungarocell miért árusítják mint szigetelő anyag. És miért mondja rá az eladó a boltban hogy ez a fajta 25%-al rosszabb szigetelő mint a 8cm-es.
Tehát hazudik a boltos amikor azt állítja hogy az 1cm hungarocell szigetelő anyag és meggyőztek a facebookos troll szakemberek hogy ne használjam de ebből kifolyólag akkor mire való az 1cm hungarocell?
A burkolóknak mi közük a hőszigeteléshez? Ha hőszigetelni akarsz előtte energetikust keress meg, ő tudja optimalizálni a hőszigetelést.
Az 1 cm polisztirolt dilatáció, munkahézag, és térkitöltésre lehet használni.
Amikor apum építkezett (80-as évek), akkor azt mondták neki, hogy 5 cm-es hungarocell hőszigetelésnél vastagabbat nem érdemes feltetenni, mivel az is 50 cm-es téglafalnak felel meg.
Azóta meg mekkorát fordult a világ, tömbházakra is 10 cm-est raknak, de láttam már helyet, ahova 20 centiset raktak.
Üzlet ez a nagy hőszigetelési mizéria vagy van vmi alapja is?
#3 ezt a városi legendát az akkori kőművesek nyomták ezerrel, hogy minden centi hungarocell (akkor még ilyen néven ismerték) plusz 10 centi téglafalnak felel meg.
ezzel rábeszélve a tulajdonosokat a hőszigetelésre, ami nekik munkát és pénzt jelentett.
ezt ugye most már tudjuk, hogy egyenlő volt a nettó hülyeséggel.
akkor hangzatos volt, meg igazából más nem is nagyon volt az 5 centisen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!