Létezik fém csavarhúzó nyél?
Figyelt kérdés
Van egy ilyesmi készletem: [link] gondolom szabvány méretű és alakú csavarfejek vannak benne. Nem tudom sajnos a szabvány nevét, ha tudnám én is rá tudnék keresni. Az érdekelne, hogy létezik e olyan nyél, ami fémből vagy valamilyen vezető anyagból van a szokásos gumi nyél helyett?2017. júl. 14. 04:49
1/6 bamboochatheone válasza:
Olyat keress hogy bitfej behajtó. Racsnis kellene vagy sima csavarhúzó szerű nyél?
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Nekem a sima is teljesen jó, csak annyi a lényeg, hogy vezesse az áramot az elejétől a végéig.
2017. júl. 15. 03:53
3/6 A kérdező kommentje:
Csavarhúzó nyélből nem találtam tiszta fémet. T-kulcsból vannak tiszta fémek autószereléshez, de azok baromi nagyok. Nem tudom létezik e olyan, amibe a bit fejek belemennek és 15-25 centis normál csavarhúzó méretű. Elektronikához kellene ESD védelem részeként vezető kesztyűvel, földelt csuklópánttal, és nem jó, ha túl hosszú.
2017. júl. 15. 04:33
4/6 bamboochatheone válasza:
És ha egy gumisnyelű bithajtó fogórészére tekernél vékony rézdrótot majd azt hozzákötnéd a fém szárhoz? Vagy egy vékonyabb vezetékkel kötnéd össze a szárat egy ESD védelmi ponttal?
5/6 A kérdező kommentje:
Elvileg már annyi elég lenne neki, ha ESD kesztyűben megfognám a fém részt a csavarhúzón, hogy azonos potenciálra kerüljenek. Utána már lehet nyúlkálni. Persze a tuti az, ha veszek egy racsnisat, aztán a racsni utáni részre, ami nem forog, hegesztek valamit, amire lehet vezetéket kötni.
2017. júl. 16. 04:14
6/6 A kérdező kommentje:
A vége az lett, hogy megjött az ESD karperec meg kesztyű, aztán mielőtt elkezdek dolgozni földelek mindent a karperec érintésével a csavarhúzót, a gépházat, minden ilyesmit. Szerintem ennyinek elégnek kell lennie, bár bátyám munkahelyén totál ESD védelembe öltöztetnek mindenkit, de én ott azért még nem tartok, csak néhány gépet szoktam szerelni ismerősöknek, ha úgy van. :-)
2017. aug. 2. 12:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!