Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen eszközök szükségesek...

Milyen eszközök szükségesek formaöntéshez?

Figyelt kérdés
Azon gondolkoztam, hogy fából elkészíték tárgyakat, majd elkészítem az öntőformákat, de nincs tapasztalatom a fémekkel. Ezért arra lennék kívánicsi, pontosan milyen eszközökkel lehet felhevíteni annyira az adott fémeket, hogy elérjék a forráspontjukat, folyékony halmazállapotot ( gondolok több ezer °C-ra) Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!

2017. jún. 26. 21:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Most vettem észre, összekevertem az olvadáspontot, a forrásponttal, elnézést!
2017. jún. 26. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
Milyen fém?
2017. jún. 26. 22:04
 3/8 A kérdező kommentje:
Aluminiumra gondoltam
2017. jún. 26. 22:09
 4/8 anonim ***** válasza:
2017. jún. 27. 08:49
 5/8 anonim ***** válasza:

Alumínium olvasztáshoz azért nem kell több ezer fok, még 1000 se. A tiszta alumínium 660 fokon megolvad, az ötvözetei ettől kicsit eltérhetnek.

Szóval az olvasztás nem nagy téma, egy PB égő bőven megteszi, de sok mindennel el lehet érni ezt a hőfokot.

Az igazi művészet itt magának az öntőformának az elkészítése. Ez azért igényel egy bizonyos fokú szakértelmet és felszerelést.

Nem is nagyon részletezném, gyakorlatban én sem csináltam, csak láttam hogy csinálják :).

Itt egy jó videó, ez elég részletesen bemutatja a folyamatot:

https://www.youtube.com/watch?v=mmT1IVK72xc

2017. jún. 27. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:
Youtube on használd a forge és a homemade kifejezéseket.
2017. jún. 27. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb hungarocelből kifaragni a kívánt tárgyat, fogsz földet, szépen tepsibe teszed, sütő en kiszárítod... fontos, jogy csont száraz legyen, mert különben balesetveszélyes... fogod a hungarocel formát él eltemeted a földben, úgy, hogy egy kis lyuk vezessen hozzá, ezen a kis lyukon pedig bevezeted a folyékony alumíniumot...

A hungarocel úgy eltűnik, mintha ott se lett volna, és ott marad egy olyan formájú alumínium darab...

Vigyázz az alumínium nem izzik, 500 fokon pont olyan színe van, mint 0fokon...

Marha rondán .egégetheted magad.

2017. jún. 27. 12:42
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenképpen vásárolnék védő felszerelést, egyébként az öntőformát zöld homokból tervezem megcsinálni (green sand), elég jó végeredményeket láttam az alkalmazásával. Köszönöm a válaszokat!
2017. jún. 27. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!