Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy otthoni barkácsoló emberne...

Egy otthoni barkácsoló embernek milyen kalapácsok szükségesek grammos esetleg kg os?

Figyelt kérdés
2016. jan. 19. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:
1 db 50dkg-os általában a legtöbb otthoni "normál" célra tökéletesen megfelel. Ha egyedi igények vannak,akkor veszünk kisebbet,nagyobbat.
2016. jan. 19. 17:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Én magánházban lakom,rengeteget barkácsolok,így egész sorozat van.

Általában a "mindenes",az a fél kilós....

Nekem finom munkákhoz egy 12dekás van,azt én csináltam a suliban anno. A nejem ha használ,egy 35dekást fog mindig. Nekem kicsi a fél kilós,úgy hogy nehezen,de évekkek előtt találtam vásárban egy 60 dekástez a "mindennapi". Van ezen kívül egy másfeles,egy két és feles,és egy 4kilósom...meg ott a nagy,azt nem tudom,kb. 8~10 kiló lehet.

2016. jan. 19. 17:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen munkákhoz.

Én a 80 dkg-osat szeretem, van hozzá gyakorlatom (munkahelyről), hogy pontosan tudjak ütni, és ezzel nem kell annyit kopácsolni, mint egy kisebbel.

De finomabb munkákhoz van 50 dkg, egész apró dolgokhoz 20 dkg, meg nagy munkákhoz 2 kg. Néha jó lenne egy 7 kg-os is, de erre azért már nem költök, ha lehet, megoldom a dolgot csákánnyal.

2016. jan. 20. 08:01
 4/6 puritan ***** válasza:
Akinél ez a kérdés felmerül, az nem barkácsolós ember.
2016. jan. 20. 19:35
 5/6 anonim válasza:
Egyes munkákhoz akár több kalapács is kellhet(na ez hülyén hangozhat annak aki nem ütött be még szeget :P). Egy fél kilós és egy kilós szerintem minimum kell, de néha jól jön a kisebb kalapács is, néha meg az öt kilós is(nekem legalábbis).
2016. jan. 22. 21:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jan. 23. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!