Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel fedjem be a faházat?

Mivel fedjem be a faházat?

Figyelt kérdés
Nemrég építettem egy faházat a kertbe,de csak a gerince van meg (képet küldhetek).A kérdésem az lenne mivel fedjem körbe illetve a tetejét.,a lemez igen drága de a tető persze hullámlemezből lesz körbe ha osb lapot tennék -le festeném az jó lenne az időjárásnak ellenáll?Az osb is drága de jobban ki jönnék vele.

2017. jún. 18. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:

Olcsót nem találsz,amire azt gondolod hogy olcsó,az is csak pár száz forinttal olcsóbb .Azt vedd figyelembe,ennek akár több évtizedet is ki kell bírni javítgatás nélkül .

Az OSB lap is drága,mindig karban kellene tartani,és festék is nagyon drága .

Lemez tetőt emlitettél.Ebből a legolcsóbb a kis mintázatú trapéz .Ez alá kell tető fólia,ami a,költséget növeli

kissé .Akár olyan hosszak is lehetnek a lemezek ,hogy végig is érnek .Ha egy faházat megtudtál épiteni,ez sem okozhat gondot.Az oldalára is ilyet raknék .A lemez is már festve van .Munka díjra nem kell pénzt kiadnod,ami az anyagköltség 1/3 szokott lenni .

Jól át kell gondolni,mert az olcsó szokott sokba kerülni .

2017. jún. 18. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Trapéz lemez alá ugyan miért kell tetőfólia?
2017. jún. 18. 18:30
 3/8 anonim ***** válasza:
74%

Azért kell alá,mert a pára vissza csepeghet róla,és még hőszigetelőként is hatásos.

1 hete csinálták a tetőt nálunk,és mindent jól megfigyeltem ,kérdeztem .A fólia már a lécezésre kerül,azt is védi a nedvesség ellen

2017. jún. 18. 18:45
 4/8 anonim ***** válasza:

#3 akkor nálatok is a kókler tetőfedők jártak ezek szerint...tetőfóliát soha nem raknak közvetlenül a lécezésre.

először is 25ezer helyen kilyuggatod ahogyan csavarozod a lemezt.

másodszor nincs légrés a lemez és a fólia között, ezáltal nem tud kiszellőzni, adtál a szarnak egy pofont.

pályafutásom alatt még soha nem hallottam ilyen ökörséget, hogy a lécezésre teszik a tetőfóliát.

2017. jún. 18. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben mérlegelnék hogy melyik az olcsóbb megoldás. Egyébként nem kell fólia se a lemez se az OSB lap alá csak sajnos sokan rosszul vannak tájékozódva.

Másrészt szerintem nézz körbe olyan oldalakon pl jófogás ahol eladnak jóval olcsóbban anyagot vagy lemezt, vagy osb lapot. Ha esetleg osb lapot megveszed rendesen kereskedőtől akkor az sem jó megoldás olyan téren hogy azt felül szintén le kell fedni valamivel. Én vagy kátrányoznám ha tudsz olyat olcsóbban szerezni, vagy lefesteném kültéri fafestékkel hogy ne tudjon szétázni. De ha ez sem jó akkor én rá tennék három réteg fóliát ha mást nem ideiglenesen ameddig nem találsz kéz alatt vagy lemezt vagy kátrány papírt. De én például hullám palát is tennék rá ha valahol találsz, ha mást nem átmeneti jelleggel.

2017. jún. 18. 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
A kátránynak kibírhatatlan szaga van.
2017. jún. 19. 05:54
 7/8 anonim ***** válasza:
Osb lemezt ne használj kültéren, mert csinálhatsz vele akármit, pár év múltán deformálódik, morzsolódik majd. Ha már faház, akkor legjobb deszkákkal körbefedni.
2017. jún. 19. 10:30
 8/8 apababa ***** válasza:
zsindely és alá kátránypapir . kis súly kis pénz 20év.
2017. jún. 19. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!