Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Láncfűrész ha bemelegszik,...

Láncfűrész ha bemelegszik, ledobja a láncot. Miért?

Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 17:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Az oka biztos nem attól van,hogy a motor bemelegszik .

Forditsad meg a láncvezetőt.Ha igy is ledobja,cseréljél láncot,vagy nem húzod elég feszesre .

2017. jún. 2. 17:59
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

általában akkor szokta ezt csinálni, ha már szarrá van gyötörve a lánc.

számtalanszor meg lett gyilkolva életlenül, olyankor ugye nem viszi a fát de a koma nyomja neki mint állat, mert akkor kín keservesen ketté viszi szerencsétlen gép az akácot.

na ilyenkor szokott a lánc fäszán "felizzani", kilágyul az anyag, a szegecseknek nagy lesz a holtjátéka, és elveszti a gyári anyagminőségét.

ezért utána már kis melegedésre is nagyot fog tágulni az acél, és megnyúlik a lánc.

vagy a másik lehetőség, hogy csak simán szar a feszítője :)

2017. jún. 2. 18:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Az nem lehet hogy a csillagkerék elkopott? A kuplungot melyik irányba lazítjuk?
2017. jún. 2. 19:03
 4/6 anonim válasza:
Ejnye, Zsolti.
2017. jún. 2. 19:07
 5/6 anonim ***** válasza:

ha el van kopva a csillagkerék akkor azt egyszerűen kiderítheted.

mondjuk megnézed.

a kuplungot meg te nem fogod leszedni, ha még soha nem volt cserélve, azt garantálom. (ezt nem fikázásból írom, de ha ide kiírtál egy ilyen kérdést akkor gondolom nem sok rálátásod van a témára)

min egy légkulcs kell hozzá, meg speckós célszerszám amivel lelazítod.

persze lehet suszterkodni is, a kipufogó leömlőnél egy csavarhúzóval betámasztasz a dugónak, befogod satuba a gépet, aztán valahogy leszenveded róla.

max szétbäszod a hengert vagy a dugót, vagy eltöröd a főtengelyt.

2017. jún. 2. 19:20
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt tudtam hogy a gyertya helyére cipőfűzőt kell tömni, hogy a dugót megtámassza. Azt nem tudtam hogy a menet jobbos vagy balos. De már tudom hogy balos. Leszedtem, a csillagkerék kettétörött, és a tűgörgő szétesett.
2017. jún. 2. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!