Szükséges mindkét ér megszakítása?
Egy hoszabbító kábelt készítek házilag. Vettem vezetéket, szerelhető dugaljt, és egy kapcsolós konnektort.
A kapcsoló csak egypólusú, azaz csak az egyik eret szakítja meg.
Bármilyen elektronikai cikk (pl projektor, tv, számítógép) fontos hogy mindkét vezeték meg legyen szakítva?
Azaz lehet baja a készüléknek ha például csak a nulla, vagy csak a fázis van megszakítva amikor lekapcsolom a kapcsolót?
A fázist kéne mindenképp megszakítani. Mivel mindkettő vezetéken lehet a fázis, mivel mindkét irányban be lehet dugni a konnektorba, ezért az lenne az igazi, ha mindkettőt megszakítaná a kapcsoló.
A készülékeknek nem lesz baja, érintésvédelmi szempontból okozhat problémát.
Köszönöm a válaszokat :)
Mindenkinek ment a zöld kéz :D
lehet én vagyok a hülye, de nem vágom egy hosszabbítónál hogyan lehet megállapítani melyik a fix fázis?
mert ha egyszer kihúzza és fordít rajta egyet majd bedugja, meg is borul a fázis helyes bekötés, szerintem.
Utolsó! Veled értek egyet.
De látod, hogy azt pontozzák fel aki azt írta, hogy a fázist szakítsa meg.
Ugye ez volt a kérdés:
"Azaz lehet baja a készüléknek ha például csak a nulla, vagy csak a fázis van megszakítva amikor lekapcsolom a kapcsolót?"
Írtam én is, hogy -a készülék szempontjából- ez tök mindegy.
(Sajnos úgy látom, hogy ide a gyíkra kevés egy vill.ip.techn. végzettség is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!