Fúró-, ütvefúrógépeket, fúró-vésőkalapácsokat és sarokcsiszolókat gondolom időként szükséges OLAJOZNI-ZSÍROZNI és belül is PORTALANÍTANI. Le tudnátok írni részletesen ki-hogy szokta ezeket végezni, pontosan mit olajoz-zsíroz és hogyan?
Ezidáig egy Skil sarokcsiszolót és egy kék Bosch ütvefúrót szedtem szét. Mindkettőt csapágy és szénkefe csere miatt, és magától értetődött, hogy ki is tisztítottam őket a portól. Sarokcsiszoló esetében a megfelelő zsírral be kell kenni a tányér- és kúpkereket. A "sima", otthoni kenőzsír nem megfelelő, mivel az 2-es konzisztencia fokozatú, és egy pár fordulat után a tényérkerék ledobja magáról, ami aztán csak szárazon forog. Vannak olyan zsírok, amik kifejezetten szöghajtások illetve fogaskerék áttételek kenésére használatosak, ezek 0 vagy 00 jelzésűek.
A húsz éves Bosch ütvefúrómban még a gyári zsír van benne, ami olyan állagú mint a méz (sárga és ragacsos), és azt nem is dobja le a fogaskerék.
Attól függően, hogy milyen környezetben, milyen igénybevétellel lettek használva, megéri időnként szétszedni, megtisztítani és újrazsírozni a gépeket. Persze nem kell minden héten megcsinálni, de a gép használója már hang alapján meg tudja állapítani, hogy mikor igényelnek karbantartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!