Mi lehet annak az oka, ha egy lézeres távolságmérő néha rossz adatot ír ki, néha jót?
Lehet, hogy lemerülőfélben az elem? az okozhatja? (nem jelez az elem állapotáról) néha jó az érték, néha rossz és nem tudom, miért?
így néz ki:
figyelj szomszédtól kértem kölcsön egyszer egy ilyen teszkós 5 ezer forintos lézeres mérőt, minden mérésnél más értéket mutatott, igaz nem nagy különbségeket, de van ahol egy 1cm már bőven soknak számít.
a másik, kaptam karácsonyra egy lidlis vagy aldis digitális tolómérőt, 3 ezer forint talán, több mint 0,5mm-t csalt full összecsukott állapotban, hiába nyomkodtam a reset gombot nem lehetett lenullázni, magyarán eleve egy pontatlan szar volt.
ezek gagyi kínai cuccok, a lézeres mérőeszközök 30 ezer felett indulnak, ott van már akkreditált tanúsítvány arról hogy milyen tűréshatárok lehetnek (ezred mm persze) nem csak az van hogy ráragasztanak egy matricát valami "ilyen olyan pontos" dumával.
Nekem a képen látható eszközhöz nagyon hasonló volt először, de az ultrahaggal mért. És pontatlan volt.
Aztán vettem egy Bosch lézerest ötször annyiért, és az valóban azt a távolságot mérte hót pontosan, amennyire a piros lézerpötty volt a készüléktől.
Szóval kb 30 ropi most egy olyan kütyü, ami valóban pontos! A többi csak barkács kategória...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!