Penészedik és salétromos a lakás. Mit csináljak hogyan tudnám megszüntetni őket?
Féléve költöztünk "új " lakásba. Néhány hete kezdett el elöször a hálószoba fala penészedni. Aztán a konyha fala kezdett le peregni és penészedik. Ajánlottak egy gombaölő folyadékot de az csak néhány napra szüntette meg a penészt aztán újra megjelent. A salétrommal sem tudunk mit kezdeni.
Minden ötletet, megoldást előre is köszönök.
én ugy oldottam meg, h. eladtam a lakást...
u.i.: müanyag nyilászáros volt, akkor jött elő a gomba, penész. elötte a rossz fanyilászároknál nem volt ilyen gondom...
Bocsi, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. A lakás nem új építésű. Régi a ház is kb. 50 éve épült.
A nyílászárok fából vannak. Ráadásul földszinti, szerintem az is baj lehet, hogy a falak nagyon vastagak.
falvastagság nem gond. az én volt lakásomban is 60cm-s falak voltak. 100 éves épület volt. addig nem volt gond, mig nem lett kicserélve a rossz fa nyilászárok, müanyagra.
ja az enyém is földszinti volt. de eladtam!
Amennyiben jól gondolom, a vízszintes szigetelés elöregedett, így a talajból a kapilláris hatás (hajszálcsövesség elve) miatt felszívódó víz okoz gondot. Elsősorban a fal aljánál jelentkezik, innen ismered meg.
Nagyon drága a megoldás. (utólagos vízszigeteléssel foglalkozó cégektől kérj árat) Ideiglenesen segít a gyakori szellőztetés, illetve a légáteresztő vakolat elkészítése. És persze az ilyen vakolatra csak lélegző festéket vagy meszet használhatsz.
Amennyiben tévedek, és a plafon környékén jelentkezik, ennek leggyakoribb oka a hőhíd. Előző lakótól kérdezd meg, nála is volt-e ilyen probléma. A hőhidat a nem megfelelő szigetelés okozza, így elsősorban a beton szerkezeteknél jelentkezik. Megoldása külső hőszigetelő rendszer.
Az is előfordulhat, hogy a feletted lakónál szivárog valahol a víz. (elsősorban a lefolyó szokott ilyet produkálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!