Fenyő deszka ha le van kezelve, mennyire jól bírja a kinti esőt, havat stb?

Nekünk a fenyőből épült faház alsó deszkáira alumínium "U" profilú védőcsíkot tett az ács, de előtte még lekente sziloplaszttal is.
10 éve, rohadás mentesen, tökéletesen áll.

4-es vagyok
Találtam neked szilikonból is, ez talán még jobb is, vagy olcsóbb, sajnos nincs időm elmélyedni benne.

Az ágyás-szegélyek nálam deszkából lenolajkencével alaposan beeresztve 2 évig bírták. Aztán a föld alatti rész elkorhadt és lábbal vagy fűnyíróval nekimenve kezdtek eltörni. A következő garnitúra deszkát már 3-szor vízbázisú vékonylazúrral eresztettem be. Ez is csak 4 évig bírta a föld alatt. [Ugyanezzel a vékonylazúros módszerrel a kerítésnek 4 év alatt semmi baja nem lett, most is újszerű!!! ]
Szóval a gond a deszka föld felszíne alatti részével van. Most döntötttem úgy, hogy beton ágyásszegélyek lesznek. Mert a vékonylazúr már elég drága.

4-es vagyok
Szerintem nem kell a homokozó deszkáit betenni a föld alá.
Csak a négy sarokban kell cölöpökkel leásni és ahhoz rögzíteni a deszkákat.

Nem vagyok híve a mű dolgoknak, de ezúttal a helyedben kivételt tennék, és vennék egy műanyag homokozót.
Pl. itt:
Nem kell kezelgetni, nem kell félni, hogy szálka megy a gyerek vékony kis bőrébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!