Innen melyiket a legérdemesebb meg venni?
Üdv!
Csatlakozom az elsőhöz! A BLM az egyik legjobb választás. De ne jófogásról, inkább üzletből vagy vateráról. Üzlet mellett szól, hogy tuti van garancia,míg magánszemélytől vásárolva nem biztos,hogy érvényesíthatő lesz. (Főleg előre utalásnál kell vigyázni,nehogy két bontott tégla jöjjön csak a csomagban.) A Centroweld garijáról én sem hallottam,de az Alfaweld-re több más fórumon is panaszkodnak, hogy leírásban 2 év van,aztán vonakodnak,hogy hát izé és végül kb. éreztetik, hogy akkor most szívességet tesznek a garival. Az iWeld és a BLM a legjobb ilyen szempontból.
A másik, hogy az itt árult, egyedi márkás gépek (Kaiser,Dnipro) stb. a ráírt értéket csak közelítően tudják. A 250e-es Dnipro-k kb 180A-t visznek. Érdemes youtube-on rájuk keresni. Sok promo és teszt videó van.
Az alkamazási célterületet pedig jó volna tudni, mert otthoni kisebb javításokra elég lehet a 130A is bőven,de ha akad mezőgazdasági gép és hozzávaló adapter is, akkor ott kellhet a 160-200A körüli teljesítmény.
Előző vagyok
Még annyi észrevétel, hogy 160A volna az igény. Érdemes volna megnézni több gépet több üzletbe/webshopban,mert van amikor az erősebb gép csak 2-5ezerrel drágább és ha már az ember beinvesztál egy gépre,ami évekig szolgálja majd,akkor megéri a pár ezer plusz,ha belefér a keretbe. Azon felül maszeknál sokat számít az ún. bekapcsolási idő(Bi). Lehet tartósan 120A kell majd csak,de egy 160A-s gép lehet csak 105A-t megállás nélkül,míg a 180-as már lehet megy 115-120 környékén. Nem nagy különbség,de jól jöhet,meg a gép sincs akkor annyira terhelve.
Meg érdemes nézni,hogy a Bi-t 20 C fokra vagy 40 C fokra vonatkoztatva adják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!