Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Innen melyiket a legérdemesebb...

Innen melyiket a legérdemesebb meg venni?

Figyelt kérdés
[link] a 30 ezres kategóriából ?

2017. ápr. 3. 18:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Többért a BLM-et, lehetőleg inkább 200 amperest, mint 160-ast, kevesebbet még jó névből se! Ha nem nagyon használod vastag anyagon, vastag elektródával, tehát értelemszerűen nagy amperen úgy, hogy még a tatár is hajt, és csak nem akar elfogyni a munka, akkor az Alfaweld is nagyon jó, de ne állj már szóba a 130A változattal! Ha találsz iWeldet, Mastroweldet, Centroweldet jó árban, 160 amperest, akkor kb ugyanaz a helyzet, mint az Alfawelddel, csak az ár nem ugyanaz. Talán a Centroweld garanciaérvényesítési szokásairól mintha sose hallottam volna olyat, hogy extra készségesek (nyilván annak, aki nem ökör velük), a másik háromról az a hír járja, hogy hiperkorrekt arcok. Ár, áramerősség és garanciaidő szerint érdemes válogatni belőlük, vagy tényleg nem sokkal többért bevásárolni egy BLM-et, aztán élvezni, hogy ők nem 20 fokon adják meg a bekapcsolási időt, hanem 40-en, ahogy ipari gépeknél szokás...
2017. ápr. 3. 18:50
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
30-ért az inverteres hegesztők közül csak olyat tudsz venni, ami semmire nem jó igazán. Mit akarsz hegeszteni? Szükséged van az inverteresre egyáltalán? Házhoz kell, vagy műhelybe?
2017. ápr. 3. 18:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Üdv!

Csatlakozom az elsőhöz! A BLM az egyik legjobb választás. De ne jófogásról, inkább üzletből vagy vateráról. Üzlet mellett szól, hogy tuti van garancia,míg magánszemélytől vásárolva nem biztos,hogy érvényesíthatő lesz. (Főleg előre utalásnál kell vigyázni,nehogy két bontott tégla jöjjön csak a csomagban.) A Centroweld garijáról én sem hallottam,de az Alfaweld-re több más fórumon is panaszkodnak, hogy leírásban 2 év van,aztán vonakodnak,hogy hát izé és végül kb. éreztetik, hogy akkor most szívességet tesznek a garival. Az iWeld és a BLM a legjobb ilyen szempontból.

A másik, hogy az itt árult, egyedi márkás gépek (Kaiser,Dnipro) stb. a ráírt értéket csak közelítően tudják. A 250e-es Dnipro-k kb 180A-t visznek. Érdemes youtube-on rájuk keresni. Sok promo és teszt videó van.

Az alkamazási célterületet pedig jó volna tudni, mert otthoni kisebb javításokra elég lehet a 130A is bőven,de ha akad mezőgazdasági gép és hozzávaló adapter is, akkor ott kellhet a 160-200A körüli teljesítmény.

2017. ápr. 4. 13:38
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Hát ilyen maszek dolgok lennének hegesztgetve amire kb 160 amper kell max. Nem nagyon fogok 12mm es anagyokat hegeszteni. Meg ugye annak is tanulok és kell valami itthonra. van itthon trafónk de nem szeretek vele hegeszteni nem is megy annyira vele mint gyakorlaton az inverteres gépekkel. Ezt nézegettem [link]
2017. ápr. 4. 14:51
 5/13 A kérdező kommentje:
És a hetrával mi a helyzet [link]
2017. ápr. 4. 15:06
 6/13 anonim ***** válasza:
A Mastroweld nem rossz,de az egyik nagy hegesztős fórumon vannak,akik panaszkodnak rá. Lehet csak egy-egy szériát v típust érint,de alapjában rendben vannak a gépek. A Hetra csak felmárkázottan árulja,mert ott van rajta, hogy Holly Power. Ugyanez rajta van a mall-os online áruházban kapható Asist inverteren is. Én is Hetrán gondolkoztam sokáig, csak mikor megkerestem a céget,hogy lehet-e plusz garit venni vagy tervezik-e 2 évre bővíteni,nemmel válaszoltak mindkét kérdésemre. Ennek fényében kb bármelyik márka jobb választás,mert minden ismertebb gépre már legalább 2 évet adnak. Elvileg nem rossza a Hetra inverter úgy hallottam. Én csak az esetleges garanciális idő miatt vettem más márkát.
2017. ápr. 4. 16:55
 7/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

Még annyi észrevétel, hogy 160A volna az igény. Érdemes volna megnézni több gépet több üzletbe/webshopban,mert van amikor az erősebb gép csak 2-5ezerrel drágább és ha már az ember beinvesztál egy gépre,ami évekig szolgálja majd,akkor megéri a pár ezer plusz,ha belefér a keretbe. Azon felül maszeknál sokat számít az ún. bekapcsolási idő(Bi). Lehet tartósan 120A kell majd csak,de egy 160A-s gép lehet csak 105A-t megállás nélkül,míg a 180-as már lehet megy 115-120 környékén. Nem nagy különbség,de jól jöhet,meg a gép sincs akkor annyira terhelve.

Meg érdemes nézni,hogy a Bi-t 20 C fokra vagy 40 C fokra vonatkoztatva adják meg.

2017. ápr. 4. 16:59
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nézelődök még. Még annyit hogy, Te milyen gépet vettél végül ?
2017. ápr. 4. 20:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Bort BSI-220, vagyis 200A-t tud. A metro áruházban volt akciósan 50 pénzért, elvileg 3 év gari van rá.
2017. ápr. 4. 20:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget ment a zöld kéz.
2017. ápr. 4. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!