Hogyan, miről üzemeltethetném a 12v. Os behajtómat a gyári akku nélkül?
A véleményetekre lennék kiváncsi, illetve tapasztalataitokra.
Első körben.
Van kettő Db. 12V.os fúró, behajtóm akku, töltő nélkül.
Hogyan lehetne megoldani viszonylag olcsón, hogy üzemeltetni tudjam?
Akku töltőm van ólomakkuhoz.
Vagyis jó lenne-e hozzá egy ILYEN akku
Valaki azt mondja, hogy tartósan nem működne, mert elég nagy az áramfelvétele ezeknek a fúróknak.
Adattáblán nem szerepel áramfelvétel.
Esetleg valami olcsó,de erős táp? Nem gond ha madzagos lenne a gép.
Valamint Parkside vagy Workzone lenne jobb választás ha arra kerülne a sor, h nem vacakolok akku monyákkal?
Az erősebb behajtót venném mindenképp ami tud 40 Nm. erőt is produkálni.
Nézd meg eredetileg milyen aksik voltak a gépben.
asonlókat vegyél, mert nem biztos, hogy a te 12 V-od pontosan mennyi volt.
A töltő nem jó megoldás, mivel tudjaffene mit is tud és nem is lesz stabil. Tehát kell egy aku, melyet tölteni is tudsz. Esetleg egy olyan táp, amely stabil és bírja a terhelést.
Én nem barkácsolnám , úgysem lesz jó.
Vegyél újat, hobbi célra mindegyik megfelel.
A számításodhoz azért elég nagy szerencs is kell :)
10-15K körül már márkásabb darabokat is ki lehet fogni :D
Alsónadrágból?
Sajnos 50körül van egy normális gép.
Nekem egy nagyon komoly Dewalt gépem van. Ipari kategória. A cég,ahol dolgoztam,7 évig használta,de tönkrementek az akksik,és mivel még nem lítiumosak,és majd' 20ezer lett volna az újak,így számolgattak,és leselejtezték.
Ezt vettem meg 2 éve,1800ft.-ért.
Vettem hozzá egy spirálcellás robogó akksit(10k),és egy nyakba akasztható kis táskát,össze kötöttem komolyabb(4-s) vezetékkel,így használom. Az akksit benne kell hagyni az egyensúly miatt. Már szinte folyamatos 5~6 órát dolgoztam vele.
Mivel a motoromhoz is kell,egy komolyabb csepptöltőm van,ami fontos a hosszú élettartamhoz.
"10-15K körül már márkásabb darabokat is ki lehet fogni :D
Alsónadrágból?
Sajnos 50körül van egy normális gép."
Tudom, Parkside vagy Workzone...
A neten elég sok video van fúró akkuk "felújításáról" A gyakorlatban arról van szó, hogy az akku dobozt szét kell szedni, és kicserélni benne az akkumulátorokat újra.
https://www.youtube.com/results?search_query=Cordless+Drill+..
A többi megoldás csak varázslás. Az, hogy honnan veszel új akkukat hozzá, már nehezebb kérdés.
Vezetékes megoldás:
Nem próbáltam ugyan de egy robogó indítóakkumulátorának lazán bírnia kell egy fúró terhelését. Az is nagy áramok leadására van tervezve. Azon kívül minimum 4-5 Ah-s, a fúró akkuja meg kb. 1,5Ah-s csak. Eléggé merész fantáziával még a régi helyére is el lehet képzelni.
Akkutöltő:
Annyiféle vezérlésű, és vezérlés nélküli, túláram, és zárlatvédett, vagy védelem nélküli típus van, hogy lehetetlen megjósolni, hogy fog viselkedni vele, de egy-két óvatosabb próbát megér. Elvileg működnie kellene vele.
Akku felújítás drága.
Robogó akku pedig robogó indítását követően egyszerre kapja a töltést. Fúrónál nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!