Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan, miről üzemeltethetném...

Hogyan, miről üzemeltethetném a 12v. Os behajtómat a gyári akku nélkül?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kiváncsi, illetve tapasztalataitokra.

Első körben.

Van kettő Db. 12V.os fúró, behajtóm akku, töltő nélkül.

Hogyan lehetne megoldani viszonylag olcsón, hogy üzemeltetni tudjam?

Akku töltőm van ólomakkuhoz.

Vagyis jó lenne-e hozzá egy ILYEN akku

Valaki azt mondja, hogy tartósan nem működne, mert elég nagy az áramfelvétele ezeknek a fúróknak.

Adattáblán nem szerepel áramfelvétel.

Esetleg valami olcsó,de erős táp? Nem gond ha madzagos lenne a gép.

Valamint Parkside vagy Workzone lenne jobb választás ha arra kerülne a sor, h nem vacakolok akku monyákkal?

Az erősebb behajtót venném mindenképp ami tud 40 Nm. erőt is produkálni.

2017. febr. 12. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nézd meg eredetileg milyen aksik voltak a gépben.

asonlókat vegyél, mert nem biztos, hogy a te 12 V-od pontosan mennyi volt.

A töltő nem jó megoldás, mivel tudjaffene mit is tud és nem is lesz stabil. Tehát kell egy aku, melyet tölteni is tudsz. Esetleg egy olyan táp, amely stabil és bírja a terhelést.

2017. febr. 12. 20:49
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ha van nagyobb kapacitásu olom aksid (autohoz 30...50Ah),madzagosan elmegy. Parkside vagy Workzone csak a nevük más. Gagyi=gagyi.
2017. febr. 12. 20:53
 3/11 anonim ***** válasza:

Én nem barkácsolnám , úgysem lesz jó.

Vegyél újat, hobbi célra mindegyik megfelel.

2017. febr. 12. 20:59
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezelőtt 4 évvel vettem egy normális B&D behajtót 12.000-ért (akcióban), meg egy sor bitet hozzá kb. 1200 Ft-ért (szintén B&D). A 4 évből kettőt pihent (a legelsőt meg a legutóbbi évet), a köztes két évet viszont végigfúrtam-csavaroztam vele, és kutya baja sincs. A kisebbik, 12V-os kivitelt vettem (ez volt akcióban), volt egy nagyobb is, az 14.4V-ról működött (az nem volt akciós :D). Még ma is simán kibír egy egész napnyi csavarozgatást egy feltöltéssel. Szóval nem érdemes tákolni, mert annak csak zárlat és leégetés lesz a vége előbb vagy utóbb. 10-15K körül már márkásabb darabokat is ki lehet fogni itt-ott akcióban, amik 5-10 évig simán elmennek probléma nélkül. Tehát legrosszabb esetben is 15K 5 évre, vagyis havi 250 Ft körül jössz ki ha veszel egy normálisabb darabot.
2017. febr. 13. 02:01
 5/11 A kérdező kommentje:

A számításodhoz azért elég nagy szerencs is kell :)

10-15K körül már márkásabb darabokat is ki lehet fogni :D

Alsónadrágból?

Sajnos 50körül van egy normális gép.

2017. febr. 13. 05:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem egy nagyon komoly Dewalt gépem van. Ipari kategória. A cég,ahol dolgoztam,7 évig használta,de tönkrementek az akksik,és mivel még nem lítiumosak,és majd' 20ezer lett volna az újak,így számolgattak,és leselejtezték.

Ezt vettem meg 2 éve,1800ft.-ért.

Vettem hozzá egy spirálcellás robogó akksit(10k),és egy nyakba akasztható kis táskát,össze kötöttem komolyabb(4-s) vezetékkel,így használom. Az akksit benne kell hagyni az egyensúly miatt. Már szinte folyamatos 5~6 órát dolgoztam vele.

Mivel a motoromhoz is kell,egy komolyabb csepptöltőm van,ami fontos a hosszú élettartamhoz.

2017. febr. 13. 08:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"10-15K körül már márkásabb darabokat is ki lehet fogni :D

Alsónadrágból?

Sajnos 50körül van egy normális gép."

Tudom, Parkside vagy Workzone...

2017. febr. 13. 10:37
 8/11 anonim ***** válasza:
46%
A 7-esnek 1 zöld,mert ha annyit használod hogy kell még 1 pót akku ,akkor is kijön max 25-ből egy Parkside barkácsnál jobb, majd profi gép 3 év garival.Majd egy tízes az új pót aksi.A neten valamelyik cég foglalkozik aksi felújítással,de alsó hangon közel 25 000 ezer a Ni-Cd aksi renoválása.A Parkside 20 voltos gépe nekem bevált
2017. febr. 13. 15:06
 9/11 puritan ***** válasza:

A neten elég sok video van fúró akkuk "felújításáról" A gyakorlatban arról van szó, hogy az akku dobozt szét kell szedni, és kicserélni benne az akkumulátorokat újra.

https://www.youtube.com/results?search_query=Cordless+Drill+..

A többi megoldás csak varázslás. Az, hogy honnan veszel új akkukat hozzá, már nehezebb kérdés.

Vezetékes megoldás:

Nem próbáltam ugyan de egy robogó indítóakkumulátorának lazán bírnia kell egy fúró terhelését. Az is nagy áramok leadására van tervezve. Azon kívül minimum 4-5 Ah-s, a fúró akkuja meg kb. 1,5Ah-s csak. Eléggé merész fantáziával még a régi helyére is el lehet képzelni.

Akkutöltő:

Annyiféle vezérlésű, és vezérlés nélküli, túláram, és zárlatvédett, vagy védelem nélküli típus van, hogy lehetetlen megjósolni, hogy fog viselkedni vele, de egy-két óvatosabb próbát megér. Elvileg működnie kellene vele.

2017. febr. 16. 21:34
 10/11 A kérdező kommentje:

Akku felújítás drága.

Robogó akku pedig robogó indítását követően egyszerre kapja a töltést. Fúrónál nem..

2017. febr. 17. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!