Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Vettem 5 db 3,7vos akkukat...

Qupec kérdése:

Vettem 5 db 3,7vos akkukat egy DEWALT Behajtoba Többi lennt?

Figyelt kérdés

Vettem 5db 3,7 voltos lit hium aksit a behajtoba sorosan összeforasztottam 14,4volt lett jol müködött nagyon erös volt de mikor lemerült ujra töltöttem hallottam hogy pattan egyet leszettem a töltöröl és uttánna semmi áramot nem adott mi lehet a gond ? És kicseréltem a rosszat és megin ugyaz ez volt ...

:/

#7v-dewalt-14 #4v-
2017. jan. 17. 21:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem rossz kategória.
2017. jan. 18. 09:40
 2/5 anonim ***** válasza:

14.4V????? Mi?

az 5 cella névlegesen 18.5V össz feszültséget kellett eleve hogy adjon.

Nem írtad hogy milyen akku volt benne eleve! Li-Ion? Ni-cd? Ni-Mn?

A Li akkuk nagyon precíz töltést igényelnek. Ha pl túl töltöd,vagy túlmeríted,,kinyírod azonnal... de a balanszozás hiánya is 1-1- cella halálát okozza 5-10 ciklus után..

Így ha te megküldted, 20.5V feletti töltéssel,..hát nem sok jó történt a cellákkal.

2017. jan. 18. 20:08
 3/5 A kérdező kommentje:

igen Lit Iio aksi egyesével haza várgam mind az 5öt :/ :D hogy kell balanszirozni vagy hogy oldgyam meg hogy jolegyen ?

AZ VAN AZ AKSIN HOGY 7,5 TOL 14,4 VOLT OS AKKUK TÖLTHETÖK

2017. jan. 19. 09:23
 4/5 A kérdező kommentje:
balanszozás?
2017. jan. 19. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Alapok:

1.

A 3.7V Li-ion 18650 cellák működési tartománya 3V ~~ 4.1V 3V alatt ..meghal...4.2V-4.3V felett,..meghal.

Úgyhogy nemcsak túl,de alá meríteni sem szabad.

2.

Ballanszozás: a sorba kötött akkuk pl 2 X 4.1v cella az 8.2V ig tölthető . De a töltő az ,az 8.2 -ig tölt vigan tölt,de ha az egyik cella 10% gyengébb,akkor a többszöri le fel töltéstől kezdenek eltérni egymástól és az egyik még csak 3.9v lesz de amásik már 4.2 fölé megy..azaz az összegükk jó..de a cellák már egyre eltérnek,és ekkor jön elő az 1. pont. valamelyik cella meghal. Erre a szolgál a balancing,,ami a komolyabb akkus fúró töltője(Li-ionos) ,külön külön felügyeli a cellákat,nem beszélva az akkuban lévő védő elektronika mely leállítja a gépet,ha bármelyik cella 3V alá megy, vagy az összes cella oszthatósága,3V alá esik.

3.

Li-ion cellákból(Li-ion,Li-fepo,; Li-mn)is több féle van kismértékben eltérnek,,és ha nem figyelnek a töltési pontosságra,.. annak károsodás a vége.

Szóval..nem olyan egyszerű ez!! nagyon tartós hosszú életű a Li-ion cella,de figyelni kell folyamatosan a cellákat,szigorúan betartva a merülési és töltési határokat.

Javaslom vegyél egy IMAX B6-ot(lehet ne fake-t) és sok akkus dolgot precizen tudsz vele majd tölteni. Önnáló cella protector van 1s,2,s,,3s sokféle. Nevük BMS,vagy 18650 cell protector.

[link]

2017. jan. 19. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!