Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnám befűten a 32m3...

Hogyan tudnám befűten a 32m3 műhelyemet?

Figyelt kérdés
2017. jan. 14. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ, mi áll rendelkezésre (kémény, gázcsonk, elektromos hálózat), mennyit szánsz rá és mennyire akarsz fűteni (minden nap reggeltől estig ott dolgoznál, esténként űznéd a hobbidat, hétvégén molyolnál néha).
2017. jan. 14. 17:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Erre nagyon kivlóak voltak a fűrészpor kályhák, de ...
2017. jan. 14. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:

32m3 az nagyjából 10m2-es helyiség lehet.

Azt egy egyszerű Tesco-s hősugárzó is befűti.

2017. jan. 14. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Fatüzelésű kályha, rakétakályha.
2017. jan. 14. 20:34
 5/9 A kérdező kommentje:

Fűtök 1kw halogénnel nem elég kettőnél már melegszik a veszeték infrapanelen gondolkoztam még de az energiamegmaradás törvényét nem tudom kijátszani műhelyasztal alatt vannak a halogének hőtereléssel beton fölött tűzveszély miatt aztán még felmerült gázpalack disznópörzsölővel nem tudom mennyi füstöt termelhet kis huzat van ha kell tudok csinálni kémény kiezetés van de nem akarok kormolni szóval valami tiszta megoldás kellene

a helység 230 magas 320 széles 460 hosszú

2017. jan. 14. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha tiszta megoldás kell az a villany akkor.

Ne lámpával, hanem olajradiátorral. A vezetékezést meg kell csinálni rendesen odáig, ha melegszik.

Nem tudom milyen műhely, téglafal vagy valami barkács? Szigetelés szempontból.

2017. jan. 14. 22:08
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

A legtisztább egyértelműen az áram, de ez a legdrágább is. Ha mégis ezt választod, akkor én is az olajradiátort javaslom.

A leggazdaságosabb meg valószínűleg a jancsikályha, mert abba mindenféle kerti növényi hulladékot, nyesedéket el tudsz égetni, meg bele tudod tömködni a műhelyben való barkácsolás közben keletkező fahulladékot is. Hátránya, hogy ez a legkoszolóbb megoldás.

"aztán még felmerült gázpalack disznópörzsölővel nem tudom mennyi füstöt termelhet"

Konkrétan semennyit. A PB-gáz CO2-vé és vízzé ég el, egyik sem füst. Hátránya, hogy szabadtüzi felhasználás esetén ("disznópörzsölő") a meleg egy részét ki kell engedjed a műhelyből a szükséges állandó szellőztetés miatt, ugyanis a műhely levegőjét fogja CO2-vé égetni. Ez pincehelyiségben nem tanácsos dolog, legalábbis hosszabb távon biztosan nem. Egyébként sem egy bombabiztos módszer, eléggé tűzveszélyes tud lenni. Másik hátránya, hogy a másik égéstermék, a vízgőz hajlamos lecsapódni a hideg falon, plafonon, egy idő után minden nedves, nyirkos lesz, mindenen folyni fog a víz.

Szóval jól írta egyik korábbi hozzászóló, attól függ, hogy mennyi időt szoktál tölteni a műhelyben. Ha csak hétvégén pár órát, akkor kár vacakolni a fatüzeléssel, ennyi fogyasztás árammal sem fog földhöz vágni. Ha viszont majdnem minden este fabrikálsz valamit, dolgozol valamin, akkor meggondolandó lehet egy jancsikályhát, rakétakályhát beszerezni vagy akár építeni.

2017. jan. 15. 04:12
 8/9 A kérdező kommentje:

páraelszívóval lehet megtudom oldani

még annyi hogy levegö O2 CO CO2 melyik hol gyűlik össze hol kell távoznia az ajtó alatti résznél van törcsi ha fúj a szél felemelkedik a tulsó oldalon magasan van két kéménylyuk és egy 40x40es ablak

2017. jan. 15. 12:54
 9/9 A kérdező kommentje:
de ha költök hőszigetelésre akkor lehet elég a villany
2017. jan. 15. 12:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!