Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kerítés oszlopnak elég ilyen...

Kerítés oszlopnak elég ilyen zártszelvény?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1.7-1.8 méter magas kerítés oszlopnak elég a 40x40 mm és 2mm falvastagságú zártszelvény?

Szerkezet:

- betonlábazat

- ebbe megy a menetes szár (10-12 mm-es), mondjuk 20 cm mélyen - vegyidübellel

- lapos vasat hegesztenék az oszlop aljára, ez lenne a talp, ezt rögzítem majd a menetes szárakhoz

- valami lemezt vagy betekintésgátlót tennék rá

Szerintetek a 2mm-es falvastagságú szelvény elég? Mondjuk 3 méterenként?

ma 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:

A 40x40-et kevésnek tartom, a 3m-t túl soknak. Rakd sűrűbben, vagy nagyobb zártszelvény, de még annak is sok a 3m. Amúgy az nem opció, hogy egyszerűen a zártszelvényt betonozod be? Ha nem akkor se vegyidűbeleznék meg ilyesmi, egy laposvas-darabra hegesztenék betonvasat, azt bebetonoznám és ahhoz hegeszteném a zártszelvényt. Tehát kb. mint ez a gerendatalp, csak oldalak nélkül.

[link]

ma 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:

A teli kerítésnél vigyázni kell a szélteherre. A három méter távolság még elmegy, de akkor erősebb oszlop kell. A dűbelezés nem biztos, hogy jó ötlet.

Inkább rázsaluznék 15 cm betont, ebbe az oszlopot...és természetesen 8-as betonvassal végig.

ma 13:08
 3/3 anonim ***** válasza:

A drótkerítése át fúj a szél oda jó lehet. Én azt is 2-2,5 méterenként raknám.

Teli 180x180 táblás kerítéshez én 80x60x3 zártszelvényt raktam le 70 cm mélyre a szélnyomás miatt.

ma 13:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!