Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Invertelből mi a jó?

Invertelből mi a jó?

Figyelt kérdés
Teljesen otthonra,semmi extra,bírja a munkát az a lényeg.
2017. jan. 11. 13:58
 1/3 A kérdező kommentje:

[link]

találtam egy ilyet,ez?

2017. jan. 11. 14:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Üdv!

Nagyban függ,hogy mit szeretnél vele hegeszteni. Otthonra 160 Amper bőven elegendő,bár tény,hogy csak picit drágábban lehet kapni 180-200 A gépeket is. Ha az ember beruház,akkor lehet venni a nagyobbat, nem kér kenyeret. Amit vásárlás előtt érdemes számba venni:

- A teljesítmény (itt pl a 160 A)

- az ún. bekapcsolási idő (a linkelten 35%, ami azt jelenti,hogy egy 10 perces periódusra vetítve meddig mehet max terhelés alatt a gép. Ez esetben 3,5 perc munka,6,5 perc pihenő 160A-on. Feltételezem,hogy olyan 100-110 A környékén mehet folyamatosan. Az a 2,5 pálcát viszi gond nélkül.)

- az ár és a gyártó ( ez főleg alkatrész és javítási szempontból fontos)

- mit tudjon? (értem ez alatt, hogy sima bevont elektródás vagy egy kombi gép, ami tud fogyót is - közismertebb nevén CO-s - bár itt a palack meg a tömlő meg reduktor lesz ugyanannyi,mint a gép maga. Bár ezek már tudják a gázos alut is, de tény, hogy az argon nem olcsó.)

-a hozzá adott tartozékok (ezek általában a két kábel,pajzs,salakolókalapács) A linkeltél van wolfrám elektórdához való kábel is aluzáshoz. Bár az alu házilag több,mint sok gyakorlást igényel. A hivatásos hegesztők azt vallják,hogy alut csak gázzal lehet szépre csinálni. Sima koppintóssal lehet próbálkozni,de nem lesz a legszebb.

A linkelt gép nem rossz. Kínai gyártás, magyar forgalmazó és gari. Ahogy olvastam róla korábban a neten, nem problémás gépek,otthonra megfelel.

Egy észrevétel a kiszemelt géphez! Az oldal alján apróbetűvel ott van,hogy ezek NETTÓ árak...

Ha ilyen otthoni célra kell gép, akkor tudom javasolni ezt az Alfaweld márkát illetve még a Trakis-Hetrát vagy az iWeld-et. Utóbbi 2 év garit ad.

Linkelem őket és igyekszem a legolcsóbb helyeket megjelelölni.

Alfaweld: [link]

Trakis-Hetra: [link]

iWeld: [link]

Mindegyik cég forgalmaz többféle gépet. Jó böngészést!

Ha kérdés van még,privátban lehet keresni nyugodtan! :)

2017. jan. 11. 15:29
 3/3 anonim ***** válasza:

Inverter,..nem invertel.

A proarc175stl érintéses awi-t is tud,de ez nem mindenkinek kell feltétlen,úgyhogy az "STL" nélküli verzió is elegendő lesz neked.

Maga a gép nagyon jó,nagyon könnyű vele hegesztetni,kiváló varratokat lehet vele készíteni,valamint az üresjárati fesz (U=80V) kimagaslóan jó,ez is fontos paraméter.,valamint a jó hatás fok,és az az hogy elmegy 16A hálózati biztíről!!

Nekem volt 1 ilyen gépem,saját tapasztalat,de lecseréltem 1 még komolyabb awis-ra,mert én az AWI-ba szerelmesedtem bele,de egyébként meg nem váltam volna a proarc-tól.

2017. jan. 12. 19:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!