Fagycsap csere!? (lent)
Ki kell cserélni a kerti kútnál a fagycsapot mert sajnos elhasználódott idővel.
Érdeklődtem mennyiért csinálják meg, úgy döntöttem saját kezembe veszem az irányítást, láttam már hogy csinálják, neki vágok! Megvettem a megfelelő fagycsapot és a hozzá tartozó tömítést és a szerszámot is(mert jól jöhet még máshoz is), mielőtt hozzákezdek azért ha valaki tud egy két tippet adni azt szívesen elolvasnám.
köszönöm!
Hát ha láttad már, hogy megy, akkor olyan sok okosságot már nem lehet mondani. Régit letekered (svédfogóval tartva az előtte lévő csövet, ha van, hogy ne az induljon meg, hanem a csap), a kendert leszeded (pl. fűrészlappal), újat teszel rá, aztán rátekered a fagycsapot, végül a hollandit összerakod.
Egy okosság van, amit nem árt megfogadnod: olyankor láss neki, amikor nyitva vannak a boltok, mert ki tudja, mi megy még tönkre menet közben, aztán nem tudod visszanyitni a vizet a házban sem emiatt.
Ha tettél volna fel fotót, akkor a speciális helyi sajátosságok alapján lehetett volna válaszolni.
De biztos, hogy rossz a fagycsap?
Nálam se lehetett elzárni, ahogy a múlt héten próbáltam, mert vékonyan folyamatosan folyt. Aztán 20-30 alkalommal elzártam-megnyitottam, hogy kidolgozza az év folyamán lerakódott vízkövet, és jó lett. Majd kicserélem jövőre, vagy két év múlva, de lehetőleg nyáron, nem ilyen időben.
jaja, a barkácsbolt jó, ha nyitva van.
régi kendert drótkefézni szoktam.
Én még az új kendert szoktam zsírozni is, meg alatta a menetet is, hátha később eszi meg a rozsda.
ne az olcsóbb fagycsapot vedd, ha van jobb is, meg méretbe is lehet
különbség.
Köszönöm a válaszokat!
Igen jó ötlet, várok még hétfőig, biztos ami biztos hogy nyitva legyen a barkácsbolt ha úgy alakulna, megpróbálok majd képet készíteni :)
Először is zárd el a vizet a fagycsap előtti szakaszon,nehogy meglepetés érjen! :DD
A többit már leírták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!