A barkácsgépembe szénkefét cseréltem, de nem indul el. Valami nem érintkezik?
Van egy kis mini köszörű barkácsgépem, cserélni akartam szénkefét. Először kiszedtem a sajátját belőle, megnéztem, majd visszatettem, rácsavartam a kupakját nem kapcsol be. Gondolom a tetején annak a kis kör lapkának érintkeznie kellene valamivel.
Mindössze ennyit írnak a kézikönyvében, amiből nem derült ki hogy mire kell figyelni a behelyezésnél.
egy ilyen gép nem egy alkatrészből áll ! (szénkefe ! )
hibakeresésről hallottál ?
miért cseréltél benne kefét ?
ha jól raktad vissza a kefét és nem 90 fokkal elfordítva akkor még egy hiba lehet !:
a szénkefetartóban felgyülemlett por és egyebek visszarakáskor a kefe elé kerültek és most a kommutátor és a kefe közt szigetel...
én már jártam így.kikapcsolt állapotban-kézzel megforgatva a kihajtótengejt ide-oda eltávolítható a szennyeződés.
ha ez nem segített akkor lehet,hogy a kefe mellé kerültek a szennyeződések,és megszorult az egyik kefe.és pont nem érinti a kommutátort.
én úgy szoktam hogy berakáskor néhányszor ki-be mozgatom a kefét hogy könnyen járjon és koppanjon a kommutátoron. ha nem érzem,hogy koppan egy nagyobb tűvel segítem a kefe kibe mozgatását hátulról a rugóban hosszában bedugva.és mikor mindkét kefét a helyén tudom,és a kefesapkák is a helyükre vannak csavarva akkor forgatom meg a kihajtást ismét...
kicsit bonyolultan hangzik de a gyakorlatban nem az!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!