Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A barkácsgépembe szénkefét...

A barkácsgépembe szénkefét cseréltem, de nem indul el. Valami nem érintkezik?

Figyelt kérdés

Van egy kis mini köszörű barkácsgépem, cserélni akartam szénkefét. Először kiszedtem a sajátját belőle, megnéztem, majd visszatettem, rácsavartam a kupakját nem kapcsol be. Gondolom a tetején annak a kis kör lapkának érintkeznie kellene valamivel.

Mindössze ennyit írnak a kézikönyvében, amiből nem derült ki hogy mire kell figyelni a behelyezésnél.

[link]

2016. febr. 11. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Ellenőrizd az összes elektromos csatlakozási pontot.
2016. febr. 11. 10:35
 2/6 A kérdező kommentje:
De minek kell érintkeznie egymással? Annak a kis kerek fémlapkának a szénkefén mihez kell hogy hozzáérjen?
2016. febr. 12. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:

egy ilyen gép nem egy alkatrészből áll ! (szénkefe ! )

hibakeresésről hallottál ?

miért cseréltél benne kefét ?

2016. febr. 13. 10:34
 4/6 anonim ***** válasza:
amúgy a kefetartó réz belsőrészéhez kell hozzáérnie !
2016. febr. 13. 10:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, remélem én is kielégítő választ tudok adni arra hogy miért nem végeztem hibakeresést: 2 gravírozóm van, az egyik egy régi típus, a másik egy újabb. A régibe kikopott a szénkefe és van egy bolt ahonnan több barkácsfelszerelést is akartam rendelni, ott akartam megnézni hogy mekkora szénkefe való a régi gravírozómba. Abban a boltban csak az újabb típusú gravírozómba való szénkefét árulnak, és mivel a szénkeféknél tizedmilliméterek is számítanak, így muszáj voltam az újból kiszedni a szénkefét hogy megnézzem megfelelő méretű-e a régi gravírozómba. Mivel az újabb típusú gravírozóm eddig tökéletesen működött, és csak azután nem indult el, miután ki és visszatettem a szénkefét (mindezt előbbi indokból kifolyólag) ezért kizárásos alapon gondoltam hogy nyilván amiatt nem indul el mert valahogy rosszul tettem vissza bele és emiatt egyszerűen ésszerűtlen lenne bármiféle egyéb hibakeresés. Így mivel tudtam mi a probléma, de se a kézikönyvbe, se a neten és magamtól sem jöttem rá a megoldásra, rákérdeztem itt hátha tudja valaki mi az aminek a szénkefe cserélésekor érintkeznie kell. Gondoltam nem untatok senkit a mit-miért, miért nem így vagy amúgy csináltam és egyéb dolgok részleteivel, de akkor így mégis leírtam.
2016. febr. 14. 09:51
 6/6 anonim ***** válasza:

ha jól raktad vissza a kefét és nem 90 fokkal elfordítva akkor még egy hiba lehet !:

a szénkefetartóban felgyülemlett por és egyebek visszarakáskor a kefe elé kerültek és most a kommutátor és a kefe közt szigetel...

én már jártam így.kikapcsolt állapotban-kézzel megforgatva a kihajtótengejt ide-oda eltávolítható a szennyeződés.

ha ez nem segített akkor lehet,hogy a kefe mellé kerültek a szennyeződések,és megszorult az egyik kefe.és pont nem érinti a kommutátort.

én úgy szoktam hogy berakáskor néhányszor ki-be mozgatom a kefét hogy könnyen járjon és koppanjon a kommutátoron. ha nem érzem,hogy koppan egy nagyobb tűvel segítem a kefe kibe mozgatását hátulról a rugóban hosszában bedugva.és mikor mindkét kefét a helyén tudom,és a kefesapkák is a helyükre vannak csavarva akkor forgatom meg a kihajtást ismét...

kicsit bonyolultan hangzik de a gyakorlatban nem az!

2016. febr. 14. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!