Melyik tolómérőt vásároljam meg a felsoroltak közül?
Melyik tolómérőt érdemes megvenni nem túl drágák gondolom annyira nem halál pontosak, nekem a fékdob belső méreteihez kellene ugye ahogy kopik nő a belső átmérő ,tudnám mikor kell cserélni, ha elérte a megadott értéket meg ilyen csavarok méretéhez kellene egyszóval jó lenne nekem egy csak kispénzű emberként nem tudok drágát venni, A Digitális azért tetszik mert könnyebb leolvasni, de nagy lehet a hibahatára ahogy néztem 10 ezertől 20ezer forinton át a csillagos ég a határ a digitálisnál, "a manuális" reményeim szerint pontosabb csak nehezebb leolvasni.Ezek ismerete mellett melyiket vásároljam meg?
Digitális:
Csak sajnos ez eléggé gagyi műanyagnak látszik.
Szerintem ezt vedd meg:
Én ezt ajánlom, a pontossága 2 század és bevan süllyesztve a számskálája ezért ez nem kopik le hamar.
Otthonra teljesen felesleges digitálisat venni. Az előnyük ugye főként abban van, hogy könnyebb, gyorsabb leolvasni. Ez munkakörülmények között, ahol napi 100-200 mérés is előfordul, nyilván fontos tényező, de otthoni, alkalomszerű használatnál teljesen lényegtelen. Másrészt ugyanannyi pénzért a digitális rosszabb lesz mint a hagyományos.
Ha mindenképp kínait akarsz venni, akkor azt tanácsolom hogy a lehető legolcsóbbat vedd. Az se lesz rosszabb mint ami pl. 1500-al többe kerül. Sok elvárásod azonban ne legyen velük szemben, ezek inkább csak saccolók. Jól mutat a műhelypolcon stb...
Ha olcsón akarsz használhatót, akkor használtan keresgélsz a normális márkák között. Sokszor egy 30-40éves MOM is többet ér, mint egy új kínai. A külföldi márkák még jobb színvonalat képviselnek, abból tényleg nem nehéz régi de kifogástalan állapotút találni és általában pár ezer forintért odaadják őket. Amiket érdemes figyelni: Mitutoyo, TESA, Mahr, Helios-Preisser
A legtisztább ügy pedig venni egy új márkásat. Egy 150-es új hagyományos Mitutoyo 8k körül megvan.
Szerintem az a 8k annyira nem csillagászati összeg arra az elkövetkező 20-30 évre amit kiszolgál a tolómérő, de persze te tudod mennyit szánsz rá, én csak a lehetőségeket akartam felvázolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!