Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Melyik tolómérőt vásároljam...

Melyik tolómérőt vásároljam meg a felsoroltak közül?

Figyelt kérdés

Melyik tolómérőt érdemes megvenni nem túl drágák gondolom annyira nem halál pontosak, nekem a fékdob belső méreteihez kellene ugye ahogy kopik nő a belső átmérő ,tudnám mikor kell cserélni, ha elérte a megadott értéket meg ilyen csavarok méretéhez kellene egyszóval jó lenne nekem egy csak kispénzű emberként nem tudok drágát venni, A Digitális azért tetszik mert könnyebb leolvasni, de nagy lehet a hibahatára ahogy néztem 10 ezertől 20ezer forinton át a csillagos ég a határ a digitálisnál, "a manuális" reményeim szerint pontosabb csak nehezebb leolvasni.Ezek ismerete mellett melyiket vásároljam meg?

[link]

[link]

[link]

Digitális:

[link]

Csak sajnos ez eléggé gagyi műanyagnak látszik.

2016. dec. 1. 16:01
 1/7 Shai-Hulud ***** válasza:

Szerintem ezt vedd meg:

[link]

2016. dec. 1. 17:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Tetszik, csak a szállítás kicsit drága majdnem ott vagyok mintha az edigitálnál megvenném a digitális Extolt 6600ftért kb 15%kedvezménnyel.
2016. dec. 1. 17:17
 3/7 anonim ***** válasza:
A digitálisak is pontosak.0,02 méretpontosságot biztosan tudja,ha nem sérült meg.A fékdob belső átmérője 150mm-es méret felett van az autóknál 99%-ban.Ezzel nem mérhető,csak 150mm alatt.A fékdobhoz és a csavarokhoz, még a tizedes leolvasás is bőven megfelelne.
2016. dec. 1. 17:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlom, a pontossága 2 század és bevan süllyesztve a számskálája ezért ez nem kopik le hamar.

[link]

2016. dec. 1. 17:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Otthonra teljesen felesleges digitálisat venni. Az előnyük ugye főként abban van, hogy könnyebb, gyorsabb leolvasni. Ez munkakörülmények között, ahol napi 100-200 mérés is előfordul, nyilván fontos tényező, de otthoni, alkalomszerű használatnál teljesen lényegtelen. Másrészt ugyanannyi pénzért a digitális rosszabb lesz mint a hagyományos.

Ha mindenképp kínait akarsz venni, akkor azt tanácsolom hogy a lehető legolcsóbbat vedd. Az se lesz rosszabb mint ami pl. 1500-al többe kerül. Sok elvárásod azonban ne legyen velük szemben, ezek inkább csak saccolók. Jól mutat a műhelypolcon stb...

Ha olcsón akarsz használhatót, akkor használtan keresgélsz a normális márkák között. Sokszor egy 30-40éves MOM is többet ér, mint egy új kínai. A külföldi márkák még jobb színvonalat képviselnek, abból tényleg nem nehéz régi de kifogástalan állapotút találni és általában pár ezer forintért odaadják őket. Amiket érdemes figyelni: Mitutoyo, TESA, Mahr, Helios-Preisser

A legtisztább ügy pedig venni egy új márkásat. Egy 150-es új hagyományos Mitutoyo 8k körül megvan.

Szerintem az a 8k annyira nem csillagászati összeg arra az elkövetkező 20-30 évre amit kiszolgál a tolómérő, de persze te tudod mennyit szánsz rá, én csak a lehetőségeket akartam felvázolni.

2016. dec. 1. 18:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Én szeretem a digitálist de ritkán használom és az elem lemerül néhány használat után, amikor a legjobban kellene. A mechankus még nem szurt ki velem. Persze ha nem tudod leolvasni az gond.
2016. dec. 1. 20:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat! Hát igazából nem arra kell hogy mindig használjam hanem úgy amikor kell, azt hiszem a digitálisak drágák meg nem túl tartósak veszek inkább egy hagyományos "manuális"-at, Azért az Edigitált néztem mert az van itt és ingyen kihozzák meg a praktiker is. Lehet kicsit márka elfogult vagyok, mert sok Extol terméket vásároltam, és mind nagyon jó, megnéznétek hogy az az Extol ami az Edigitálnál van 3690.- de ebből lejön 15%kedvezmény az jó e, jobb mint a praktikeres?
2016. dec. 1. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!