Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gyorstokmányos fúrógépen...

Gyorstokmányos fúrógépen lehet tokmányt cserélni fogaskoszorúsra?

Figyelt kérdés
Nem értek a dolgokhoz annyira azért kérdem,a tengely nem gömbölyű ebből gondolom hogy levehető az egész,Bosch GSB 13 RE a gép neve,Ha lehet cserélni és valaki küldene egy linket hogy hol és milyet lehet rá rakni azt nagyon megköszönném.
2016. nov. 24. 00:33
 1/5 anonim ***** válasza:

A főorsónak menetes végződése van, a tokmányt simán le lehet tekerni mint egy anyát, csak valószínűleg ez rá van rohadva egy kicsit. Esetleg meg lehet biztosítva egy csavarral. Ha belenézel a tokmányba, látszik hogy van-e. Ha van, nyilván ezt kell először kihajtani, de ebben szerintem nem lesz.

A tokmány mögött a tengelyen van egy lapolás, arra ráfogsz egy villáskulccsal, ami odafér, evvel tudsz ellentartani. A tokmányba pedig befogsz egy nagyobbféle imbuszkulcsot, amivel nyomatékot tudsz kifejteni és letekered.

A főorsó végén a menet valószínűleg 1/2"-20 UNF, de mérj rá a biztonság kedvéért. Ha 12,7mm körül van az orsóátmérő akkor, az lesz.

Ha az a menet van, amit feltételeztem, akkor ez a tokmány pl. jó rá: [link]

Ez egy jó gyártó, merem ajánlani.

Egyébként, nem mintha számítana, de megkérdezhetem hogy miért akarsz rá fogaskoszorúsat?

2016. nov. 24. 01:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez egy vadonat új kék bosch gép,nagy nehezen még tegnap éjjel szétszedtem 14 es kulcsak sikerült letekerni könnyedén,azért akarom lecserélni mert egy nagy rakás kakkante,semmitérő vackok ezek a gyorstokmányok,nem kapkodok sose,szóval van időm tekerészni,nem szeretem hogy néha megfordul benne pl a fúrószár,ez speciál még be is ragad,tegnap alig bírtam szétverni mire bírtam tekerni...,szóval inkább veszek rá fogast
2016. nov. 24. 20:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik ez a rendszer, akkor miért ilyet vettél? Esetleg kaptad?

Ilyen megoldás is lehetséges: [link]

2016. nov. 24. 22:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Kaptam,akkor van ez a 2 tokmány amik lehet hogy jó,nagyon köszönöm mind 2 linket,esetleg megmondanád hogy honnan tudom meg pontosan hogy melyik jó rá,esetleg rá van írva vagy ezt honnan lehet tudni?
2016. nov. 24. 23:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Harmadik vagyok. Ha nekem szól a kérdés, sajnos nem értek a fúrókhoz annyira, de a leírásban elég sok adat szerepel.

Helyedben én fognám a gépet, elvinném egy jól felszerelt barkácsboltba, s ott biztos jó átalakítót adnának hozzá.

2016. nov. 24. 23:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!