Köszörű márka otthoni felhasználásra?
Kérdés, mit értesz otthoni felhasználás alatt és mennyit szánsz rá?
Néztem ennek a Scheppach "márkának" a honlapját. Na itt aztán van mindenen. Ezek a betonkeverőtől kezdve a láncfűrészen át a kombinált gyalugépig mindent "gyártanak". A minőséget illetően nagy elvárásaid ne legyenek, egy átlagos kínai színvonalt tartok valószínűnek.
A köszörűgépeikből ez volt a legerősebb: [link]
Mondjuk erősnek éppen ezt se lehet nevezni, de a lényeg az lenne mire akarod használni, mennyire kell erősnek, minőséginek lennie.
Azért kérdeztem elsősorban hogy mire szánod, mert én ezeknek a kettős-köszörűknek nem nagyon látom értelmét átlagos otthoni felhasználásra.
Amire igazán használni lehet ezeket a gépeket:
- Erősen csorbult vágóélek nagyolása (konyhakés, balta, fejsze, véső)
- Élek sorjázása (darabolás utáni sorják, kisebb gyökölések)
- Esztergakések, csigafúrók élezése
- Erősen edzett alkatrészek durva utómunkája
Szerintem ezek nem tipikusan otthon előforduló munkák. Otthoni használatra egy szalagcsiszolónak sokkal több értelmét látom. Lehet velük fát, műanyagot, alumíniumot, acélt alakítani, a köszörűvel pedig csak acélt, mert a többi eltömíti a követ. Ráadásul egy szalag sokkal olcsóbb mint egy kő, sokkal többféle szemcsemérettel árulják őket, nem kell szabályozgatni őket stb...
Finom vágóéleket (konyhakés, olló) pedig nem köszörűvel élezünk, az csak elfogyasztja a vágóélt és az élminőség is durva lesz. Erre a célra olajos/vizes fenőkő kell, rongy/filckoronggal kombinálva. Esetleg ha vannak durvább hibák, azt a szalagcsiszolóval ki lehet venni.
Utolsó előtti:Németországban vagyok,szerinted az itteni Einhell az jó?
Utcsó:Ha tudnád mi minden munka van itt a tanyán :D,kell ide egy kettős köszörű.Aztán majd beszerzek egy szallagcsiszolónak való motort és gyártok magamnak.Ezek a balta élezés... épp szinte mindennapos dolgok erre felé és nincs csak egy sarokcsiszoló ,de azzal nem lehet mindent megcsinálni (szépen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!