Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Bosch PTS 10 megéri a pénzét?

Bosch PTS 10 megéri a pénzét?

Figyelt kérdés

Már egy ideje szemezgetek az említett asztali körfűrésszel. Nem profi szintű, napi munkához kell, csupán barkács célra. Mennyire pontos, precíz? Síkban van-e az öntvény asztala? Motorja, fogaskerék áttétele mennyire strapabíró?

Akinek van vagy volt ilyen gépe, kérem írja meg a véleményét! A válaszokat előre is köszönöm!

2016. nov. 16. 10:17
1 2
 1/11 apababa ***** válasza:
Nekem volt ilyen csak lecseréltem egy dewalt -ra mert gyenge a motorja. Barkács célra használtam én is de én precizebben szerettem volna dolgozni . Ezek ellenére azt mondanám hogy a barkács kategoriában a csúcs . Még a makitának az MLT 100 hasonló de annakmeg nem ér végig a vezetösine és nútja nagyon kicsi. A motorja erősebb egy kicsit viszont a fürészlap pontatlan és még a szakszervizbe sem tudták beállítani . Ezekután jött a dewalt amivel már elégedett vagyok. Nem tudom te mennyire vagy az a preciz fajta ,miket fogsz csinálni , és mennyit, de ha engem akkor valaki felvilágosít akkor egyböl a dewaltot vagy kék bosch -t vettem volna. Szerintem inkább még gyüjts egy kis pénzt és vedd a tutit.
2016. nov. 17. 18:05
 2/11 A kérdező kommentje:

Eddig papagájfészkeket készítettem, amik nem igényeltek nagy precizitást. Amúgy szeretek fával dolgozni, hobbi szinten. Sőt, ha lenne egy megbízható gépem, akár nagyobb projektbe is belevágnék. Eddig egy 1500 wattos Einhell gépem volt, de tönkrement, meg az asztala sem volt elég precíz (hullámos volt). Készítettem egy tolóasztalos állványt neki, ami elég pontos keresztvágás biztosít. Íme a fotók.

[link]

2016. nov. 17. 21:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Szeretek precízen dolgozni, úgy gondolom hogy az asztalos szakmában úgy is illik, még ha hobbi szinten is csinálja az ember. Nem barkácsolok napi szinten ( néha hetekig be se kapcsoltam a körfűrészt) és nem tudom, hogy egy DeWalt vagy kék Bosch-ba érdemes lenne-e befektetnem. De amikor kell, akkor viszont jó lenne egy precíz gép.
2016. nov. 17. 21:58
 4/11 apababa ***** válasza:
Ezek a gépek ha csak hobby szinten használod örök életüek. A linkedet nem tudtam megnyitni.
2016. nov. 19. 14:00
 5/11 A kérdező kommentje:

Bocs, nem vagyok egy komputerzseni.

Talán most sikerült megosztanom a képeket.

[link]

2016. nov. 19. 17:33
 6/11 apababa ***** válasza:
Már ne is haragudj ha ilyet is (tudsz) csináltál hozzá akkor számomra egyértelmü hogy csak valami szuper asztali körfürészt lehet ehez venni. Minden szerkezet csak annyira pontos mint annak legpontatlanabb eleme. Tetszik ! Ezt egy iparos is elfogadná.
2016. nov. 19. 18:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kell még rajta egy pár dolgot tökéletesíteni, de mivel bejött a hideg idő, nem nagyon volt kedvem vergődni vele. Gondolkodtam azon is, hogy veszek egy olcsó (például Einhell) körfűrészt, és azt feljavítgatom. Azt asztalát kicserélni MDF lapra vagy rétegelt lemezzel megoldani. De egyre inkább hajlok afelé, hogy megveszem a PTS 10-et, rárakom az állványra és nincs vele buherálás. Egyébként a Bosch mennyire hangos a fogaskerekes áttétele miatt?
2016. nov. 19. 18:19
 8/11 apababa ***** válasza:
Szép nagy hangja van de a dewalt se halk. A gyártók ezzel nem foglalkoznak. A Bosch pontosítása jó ötlet ,de még ott van a gyenge motor amit sajnos nem tudsz korrigálni. A puhafa még csak csak de a kéményfa.... Nekem az nem tetszett a leginkább hogy amikor pl. bútorlapot toltam rajta és egy kicsit gyorsabban nyomtam a fordulat leesésétöl berezonált a lap és ott szélesebb lett a vágás olyan 2-3 tizeddel mindkét oldalra. De azért bármit is veszel gratulálok hozzá.
2016. nov. 21. 22:31
 9/11 apababa ***** válasza:
Ja még egy kérdés . Ez a tolóasztal állítható magasságú vagy eleve a PTS 10-eshez készítetted?
2016. nov. 21. 22:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez a tolóasztal egy Einhell TKS 15/250-hez lett méretezve, aminek behalt a motorja. Most az állványtól (ahol a körfűrész állt) a tolóasztal tetejéig 32 cm a távolság. De ezt lehet állítani. Amint az látható, a bútorlap 8-as csavarokkal van felrakva, tehát ott mm pontossággal be tudom lőni a szintet. Ha nagyobb állítás kell, akkor viszont a zártszelvényt, a rajta lévő köracéllal együtt emelem. Egyébként ma néztem a pts 10-et az obiban. Kicsit csalódott vagyok. A tolóasztala 1-1,5 mm-el magasabb az asztal többi részénél. Nem tudom hogy azt szintre lehet-e állítani.
2016. nov. 21. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!