Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Kúpcserép lefogatása vagy...

Kúpcserép lefogatása vagy kenése hogyan?

Figyelt kérdés

Csornai altek kúpcserepünk van felrakva kb. 16 éve, de nincs befejezve, mert nem tudtuk hogy megoldani a rögzítést, mivel nincs rajta toldás. (?)

Kinézetre kb ilyen: [link]

Teljesen "egyenes" tehát nem kúpos formájú, így sehogy sem lehet egymásra rakni, csakis egymás mellé. Ezzel az a gond hogy két kúpcserép között simán befolyik a víz, így kb semmit sem ér.

Úgy van már hagyva több mint 16 éve, illetve van olyan sarok rész ahol egyáltalán nincs felrakva, mert édesapám már nem kíván ezzel foglalkozni, nem is értem hogy ács létére miért nem kezdett vele valamit. Ő már nem is fog felmenni a tetőre, mert nem bírná a gerince. Én viszont meg szeretném csinálni/csináltatni, mert a tetőteret be szeretném építeni pár év múlva, ahhoz meg először a tetőt kellene befejezni.

Tehát mit tanácsoltok, mit lehetne vele kezdeni? Ha szükséges, csinálok róla képet.

Le kenjünk az egészet habarccsal? Erről azt mondta, hogy az szét fog repedni, és nem fogja sokáig bírni.

De akkor valamit csak lehet vele kezdeni, elvégre így gyártották ezeket a cserepeket.

Egyébként azt mondta, hogy anno valami műanyag kötőelemeket kellett volna rakni hozzá, de végül azt nem hozták meg, mert elfogyott. Kerestem most a neten, de semmi hasonlót nem találtam.

2016. nov. 2. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ehhez a kúphoz lehet kapni műanyagból kötőelemet, amit a két cserép közé kell rakni. Hogy mi a neve nem tudom, de nekem is hasonló van (mezőturi altek). Szerintem a forgalmazóval vegyétek fel a kapcsolatot és ők biztos tudnak segiteni. Ha eltudod küldeni a telefon számod, Viberen elküldöm a fényképet róla.
2016. nov. 2. 20:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Azt hiszem sikerült egy kis segitséggel feltölteni,

2016. nov. 2. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet hozzá kapni kötőelemeket. Átlapolva egymásra kell tenni. A lyuk meg azért van rajta, hogy a gerincléchez szögezzék. Valószínűleg a gerincléc is hiányzik, azt a szarufák tetejére kell csavarozni, saját sarus csavarokkal.

Jobb lenne hornyolt kúpcserepet tenni, nem nagy tétel, és biztonságosabb beázás szempontjából. Ezt a fajtát már nem nagyon használják, esetleg szalaggal együtt. Gondolom, ezt kaptátok meg olcsón.

A neten csornai cserép alkalmazástechnikai pdf file-okat keress.

2016. nov. 2. 23:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Szivesen, nincs mit.
2016. nov. 4. 05:03
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Azért lecserélni a kúpcserepeket elég nagy összegbe kerülne..

2016. nov. 4. 15:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!